sunnuntai 7. syyskuuta 2008

Kesä menee


Kesän aikana ei ole tullut kirjoiteltua tänne lainkaan. Syksyn koittaeissa jos taas aloittaisi.

Lomakin oli tänä kesänä työtä. Metsän istutusurakka Lapissa ennen Juhannusta oli melkoinen ponnistus, mutta valmista tuli ajoissa. Kolmisen viikkoa ja noin 18 000 mäntyä sai mahdollisuuden aloittaa tyhjältä "pöydältä". Luonnonmukaisesti alkunsa saaneita taimiakin oli jo runsaasti yrittämämässä ylöspäin. Kukahan näkee työn tuloksen tulevaisuudessa metsänä?  Oheisessa kuvassa alueelta bongattu hautova lintu. Neljä munaa oli hautumassa.  Myös käki kävi useaan otteeseen käkättämässä ja kukkumassakin ihan lähellä. Komea lintu. Sääsket eivät vielä oikein heränneet meitä häiritsemään. Pienet lamapareet ja lätäköt olivat kyllä täynnä sätkiviä sääsken toukkia.

Ensi kesäkin jo suunitelmissa hahmottuu. Ajatus on tehdä vaellus Pyhätunturilta Luostolle. Reitti menisi edellisen metsän istutusurakka-alueen kautta.  Sitten näkee miten taimet ovat kasvaneet kolmessakymmenessä vuodessa. Alue on nykyisin osa Pyhätunturin kansallispuistoa.

Paikallisesti täällä Ryttylässä puhuttaa jo jonkin aikaa vireillä ollut sorakuoppahanke. Kuoppa sijaitsee varsin lähellä uutta Kirkkomäen asuntoaluetta, jossa myös itse asun. Kunnassa hankkeen lupa-asiaa ratkotaan aivan lähiviikkoina.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti