maanantai 17. marraskuuta 2008

Lähikauppa lähtee?

Kävelymatkan päästä kotoani löytyy kolme päivittäistavara- eli lähikauppaa.  On Siwa, K-Extra ja reilu vuosi sitten avattu Sale.  Jo tuolloin heräsi arveluja elättääkö tämä kylä kolmea kauppaa kun noin kymmenen kilometrin päästä löytyy City-markettia, Prismaa, ABC:tä. Itse olen pyrkinyt suosimaan oma kylän kauppoja ja useinmiten kauppareissu onkin suuntautunut lähimpiin kahteen eli K-kauppaan tai Siwaan, mutta satunnaisemmin Saleen.
Viime aikoina Siwan asiakasmäärä on näyttänyt vähentyneen, vaikka sen sijainti on hyvä. Ja kaupassa olen huomannut valikoiman vähentyneen, mikä on näkynyt tyhjinä tai vajaina hyllyinä ja joidenkin elintarvikkeiden puuttumisena. Mielestäni tämä ennakoi kaupan lopettamista. Toivottavasti olen väärässsä. Lähetin eilen sähköpostitse suoran kysymyksen tilanteesta. Tänään tuli vastaus, jonka sisältö kertoi kysymykseni lähetetyn eteenpäin asiasta vastaavalle. Odottelen.

Vaikka arveluni kaupan lopettamisesta osuisikin oikeaan, ei kylän palvelutaso merkittävästi siitä huonone. Löytyyhän täältä edelleen lähikaupat, apteekki, kuppila, luonasbaari, bensa-asema, partureita, kirjasto yms. Yhteydet kylään ovat hyvät ja niitä tuskin ollaan karsimassa, vaikka lamakausi painaakin päälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti