perjantai 14. marraskuuta 2008

Marraskuuta ja energiaa

Viikko on taas mennyt sään puolesta sateisissa merkeissä. Samaa luvassa viikonlopuksi. Ei viitettäkään pakkasesta eikä liukkaista keleistä. Näinhän se taas meni kun kesärenkaat vaihtuivat talvirenkaisiin. Ajelen siis nastat ropisten veden ropistessa.  Marraskuu on kyllä synkkää aikaa. Pimeyttä ja märkyyttä riittää. No pakkasten viipyminen säästää tietenkin energiaa.

Hallituksen ilmasto- ja energiastrategiassa on Suomelle asetettu tavoite nostaa uusiutuvan ennergia osuutta 20% vuoteen 2020 mennessä. Kova tavoite energiansäästötavoitteiden lisäksi. Uusimmassa Suomen Kuvalehdessä Eija-Riitta Korhola jatkaa jo tuttua kritiikkiään ilmastonmuutoksen torjuntaan käytettäviä keinoja ja säädöksiä kohtaan. Nyt kritiikkiä tulee tuota strategiaa kohtaa.  Suomi on nyt hosupelle.  Korholan mukaan esim. tuulivoiman lisääminen on suuri virhe ja siitä tulee suuri rasite hallitukselle ja kuluttajille. Lisäksi rannikkoluonnon tuhoutuminen ja metsien ylihakkuut uhkaavat.
En ole tuulivoiman asiantuntija, mutta vaikka nykyinen tuulivoiman tuotantomäärä 17-kertaistuisi ei se rannikkoluontoamme tuhoa. Eihän niitä myllyjä pidä niin sijoittaa, että niistä on haittaa ympäristölle. Merialuetta riittää.
Tuulivoiman kalleus on sitten toinen asia. Ilman tukea ei taitaisi montaa myllyä Suomessa pyöriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti