torstai 1. tammikuuta 2009

Uusi vuosi alkaa auringonpaisteella!


Aurinko paistaa hienosti pakkasaamuna ja valaisee samalla joulukuusen kilmaltavia koristeita. Taitaapa jo vähän lämmittääkkin. Olisin ottanut tämän kirjoituksen liitteeksi valokuvan paisteesta, mutta digi-kameran patterit olivat tyhjät ja ne ladattavat varaparistotkin olivat edelleen lataamatta. Enpä anna tämän synkentää mieltä enkä paistetta.
Toivottavasti tämä aurinkoisuus lupaa hyvää alkavalle vuodelle, vaikka uutiset tuovat päivittäin luettavaksi ja kuultavaksi pelkästään huolestuttavia uutisia. Synkkyyteen ei silti kannata vaipua. Synkistelystä tulee usein itseään toteuttavia ennusteita. Vallassa olevat poliitikot tekevät suuria ratkaisuja tilannetta parantaakseen. Kuinkahan onnistuu?
Vuoden näin päätyttyä tarkistin edellisen vuoden energian kulutusta ja huomasin, että vähennystä on tullut ihan merkittävästi.
Kirjanpitoni mukaan vähennys on noin 3000 kWh ( yli 15%). Ansio tuosta on ainakin osittain peräisin kuluneen vuoden leudoista säistä, mutta myös energian säästöllä on osuutensa asiaan. Ekologinen jalanjälki on edelleen suuri, enkä tiedä helppoja keinoja sen pienentämisen. Laskin marraskuussa jalanjälkeni suuruutta.
Tulos oli 18 480 kg hiilidioksidia. Laskentatapoja löytyy monia ja niiden oikeellisuudesta ei taida olla takeita. Onpahan mittatikku, jonka merkitys selviää vasta vuosien päästä.
Tämä sama kirjoitus löytyy myös täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti