sunnuntai 19. huhtikuuta 2009

Kesätöitä tiedossa!

Ja omakotiasukkaalla askaretta riittää. Omakotiasukkaan aivot miettivät ja pohtivat paljon taloon liittyviä asioita. Pitäiskö rännit jo puhdistaa? Miten istutukset ovat selvinneet talven yli? Pitäisikö pihaa laatoittaa? Mitä hedelmäpuita kannattais istuttaa ja milloin? Terassille pöytä ja tuolit, mutta millaiset? Terassilaudat kannattaisi öljytä tänäkin vuonna. Mitenkähän säästäisi energiaa? jne. jne. Sitä tavallista.

Ei ole kesäloman ajankohtaa vielä päätetty, mutta tekemistä lomalle on jo tiedossa. Tarkoitus on tehdä ns. käyttöullakosta lämmin tila. Tilaa käytettäisin varastona ja ehkä kuntoilupaikkana. Kuntopyörän, soutulaitteen tai jonkun muun kuntoiluihmeen sinne voisi sijoittaa. Siellä sitten kelpaisi hikoillen ikkunasta korkealta ulos tuijotella. Näkymä on metsäää ja vähäsen varaston peltikattoa ja autokatoksen tiilikattoa.
Ullakolla ei tällä hetkellä ole muuta kuin porrasluukku sisäänkäyntinä, harvalaudoitus lattiana ja päädyssä yksi ikkuna. Siitäkin näköjään puuttu vielä ikkunapelti!

Tilasin juuri kuormallisen eristeitä, tuulensuojaa, lankkuja sekä höyrynsulkumuovia. Ennen eristystöitä pitää tehdä kiinnityspaikat pistorasioille, katkaisijoille ja lampuille. Pieni sähköpatteri riittää lämmittämään tilan. Energiankulutus siis kasvaa. Aikamoinen projekti tämäkin. Kesätyö, josta palkkana on valmis tila käytettäväksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti