torstai 23. huhtikuuta 2009

Turhake!


Mikä on turhake? En ole asiaa yleensä kovin tarkoin miettinyt, vaan todennut aina valitut vuoden tuhrakkeet melko osuviksi valinnoiksi. Juotava jugurtti kyllä sillon tällöin jääkaapistä löytyy! Se kun on niin hyvää.
Meillä on tapana aina sillöin tällöin osallistua eri kauppojen kilpailukuponkien täyttämiseen kaupassa käynnin ohessa.  Eilen sitten tärppäsi ja palkinnoksi paljastui jäätelökone! Vau, voitettiin sentään jotain joskus. Mieliala vaihtui lähes hilpeäksi kun koneen laatu paljastui. Kone olikin oheisen kuvan mukainen muovinen värikäs lelu, jolla kai jäätelöäkin syntyisi. Ja sotkua. Sana turhake tuli hakematta mieleen. Lahjoittaisiko tuon jollekkin vai laittaisiko sekajätteeseen, jolloin se päätyisi poltettavaksi.

Mielestäni elektroniikkaan ja tietokoneisiin liittyvä turhake on kannettaviin koneisiin ostettavissa oleva piuhapistokesysteemi, jolla kannettava saa kytkettyä auton tupakasytyttimen pistokkeeseen ja näin läppärin akun saa tien päälläkin latinkiin.
Sydeemi menee näin:
Tietokone - piuha-DCACmuunnin-virtajohto-pistoke-pistorasia-virtajohto-muuntaja/DCACmuunnin-tupakansytytin. Auton penkillä on siten tavallinen pistorasia.
Eli auton akun tuottama tasavirta muutetaan vaihtovirraksi, joka taas muutetaa tietokoneen käyttämäksi tasavirraksi! Eikö tuo onnistuisi yhdellä motikalla? Nyt niitä on koneen jatkona kolme. Ja piuhaan niin, ettei takapenkki meinaa riittää. No onneksi tuota tarttee harvoin. Tuo DCAC-muunninkin hurisee ärsyttävästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti