lauantai 6. kesäkuuta 2009

Nousua ja etenemää!

Ulkoterassilta tarvitaan portaan ullakolle, jotta ullakolle ei tarvitsisi kiivetä sisällä olevia kapeita portaita pitkin.
Kolea keli sai ottamaan esiin ruutuvihkon ja aloittamaan ullakkoportaiden suunnittelun. Olin aiemmin kysynyt tarjousta valmisportaista, mutta olivat mielestäni vähän liian kalliit, 500 + rahti. Portaat olisi toimitettu osina. Palapelit ei oikein kiinnosta, joten
piirtelin sitten ruutuvihkoon kuvan paikasta, johon portaat tarvitaan.
Piirsin terassin 1:20 mittakaavaaan ja siihen sitten astemitan kanssa sovittelin portaita. ( AutoCadLite on kyllä koneellani, mutta en sitä ole opetellut käyttämään. Ja ruutuvihkossa on parempi käytöliittymä.)
Kaltevuudeksi tuli 53 astetta, kun kokonaisnousu on 2 800 millimetriä. Askelmia tähän tulee 14 ja jokaisen askeleen nousu on 200 millimetriä. Etenemää on yhteensä 2100 millimetriä.
Reisilankut ja niiden väliin tulevat askelmat teen 145*50 mm:n lankusta. Kaiteet ja kaidepinnat teen vähän ohuemmasta tavarasta. Niitä pitää käydä rauta- tai lautakaupassa vielä mittailemassa ja siellä ne kannatta sahata oikeaan mittaankin.
Portaat johtavat ullakolle, jonka teen lämpimäksi huoneeksi vielä tämän kesän aikana. Eristevillat olen jo sitä varten hankkinut.

Mukavaa puuhaa tämä rakentelu, kun asiaa ei ota liian vakavast ja verenmaku suussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti