maanantai 22. kesäkuuta 2009

Paikallista

Uutiset, kuten ihmisetkin, ovat kyllä aina paikallisia. Jossain.

Nyt kuitenkin palaan tähän Ryttylän sorakuoppa-asiaan. Hausjärven kuntahan myönsi luvan sorakuopalle huolimatta paikallisten asukkaiden kovasta vastustuksesta adresseineen, kysymyksineen ja lehtikirjoituksineen. Lupapäätöksestä on tehty kahdeksan valitusta hallinto-oikeuteen ja nyt hallinto-oikeus on pyytänyt kunnalta vastinetta näihin valituksiin. Ympäristölautakunta kokouksessaan yllättäen muuttikin valmisteltua lausuntoa, jossa todetaan valitukset perusteettomiksi. Lausuntoon tuli nyt Auli Laineen ehdotuksen mukainen teksti. Kokonaisuudessaan teksti löytyy ympärisölautakunnan 17.6.2009 kokouksen pöytäkirjasta, joka löytyy täältä.

Lainaus tekstistä:
"Ympäristöministeriön oppaassa 85 todetaan, että käsitys alueen kauneudesta voidaan saada, kun alueen väestöllä on siitä yleinen mielipide. Keväällä 2009 Hausjärvellä on kerätty adressiin 1225 nimeä, jotka vastustavat hanketta ja tämän voidaan katsoa muodostavan alueen väestön yleisen mielipiteen."

On mielenkiintoista nähdä miten hallinto-oikeus tämän kohdan päätöksessään huomioi vai huomioiko mitenkään. Onko ympäristöministeriön oppaalla oikeudellista merkitystä kun kyse kuitenkin on suosituksessta? Vaikuttaako suositus maa-aineslakiin tai sen tulkintoihin?

Sorainen keskustelu jatkuu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti