keskiviikko 17. kesäkuuta 2009

Saimaannorppa puhuttaa!

Timo Heinonen ja Sirkka-Liisa Anttila ovat erimielisiä menettelyistä, joilla saimaannorpan säilyminen suomalaisessa lajistossa turvataan. Anttila luottaa vapaaehtoiseen norppien väistelyyyn kun taas Heinonen edellyttäisi jyrkempiä toimenpiteitä mm. kalastuksen rajoittamista norppa-alueilla.

Anttila vastaa 16.6.2009 Aamupostissa Heinosen samassa lehdessä olleeseen tekstiin.
Anttila: " Olen tähän asti pitänyt kansanedustaja Timo Heinosta asiallisena ja asiansa osaavana kansanedustajana, mutta sunnuntain Aamupostin (14.6.2009) kirjoituksen luettuani on pakko tarkistaa käsityksiäni." Anttila jatkaa kirjoituksessaan syyttämällä tätä asioihin perehtymättömäksi ja "joukon vietäväksi". Anttilan mukaan norpasta tehtiin EU-vaalien aikana poliittinen eläin.


Heinonen vastaa 17.6.2009 Aamupostissa edelliseen.
Heinonen: " Olisin mielellänin ministeri Anttilan kanssa samaa mieltä, mutta se vain on nyt kovin vaikeaa. Saimaannorppa on luokiteltu nyt äärimmäisen uhanalaisesksi ja on selvä, että vapaaehtoiset toimet sen suojelemiseksi eivät riitä."..."Ja itse asiassa verkkokalastuksen keväinen täyskieltokaan, vain siis 77 päiväksi, ei vielä takaisi äärimmäisen pienen kannan pelastumistal, mutta olisi yksi aito teko lajin tulevaisuuden turvaamiseksi.


Heinonen päättää kirjostuksensa: "Jos tätä ratkaisua ei tee suomalaiset niin toivon monen muun tapaan, että ratkaisun tekee EU-komissio, jonka puoleen asiassa on jo käännytty."

Hyviä kirjoittajia molemmat. He osaavat myös puolustaa kantaansa monisanaisesti kuten poliitikot yleensäkin. Pisteet kuitenkin Heinoselle ja myös muille, jotka vaativat oikeita toimia saimaannorpan säilyttämiseksi suomalaisessa luonnossa.

Ja olisihan saimaannorppa Suomelle sopivampi vaakunaeläin kuin leijona! Suomen leijona??Ei kommentteja:

Lähetä kommentti