maanantai 21. syyskuuta 2009

LEX-NOKIA, mitä sitte?

Viime vuonna (2008) kohistiin kovasti Lex Nokia nimisestä lakialoitteesta. Yhtiöt ja yrittäjät ja moni muukin ajoi tohkeissaan yrityksille ja yhteisöille oikeutta urkkia työntekijöidensä sähköposteja. Perustelut vaihtelivat, poru ja väänöt olivat kovat. Loppujen lopuksi laki sitten säädettiin ja eduskunnassa hyväksyttiin. Periaatteessa ISO-veli sai nyt innokkaan lauma Pikkuveliä valontataakkaansa keventävään. (Vai onko sittenkin kysi ISO-siskosta?)

"Lex Nokia antaa yrityksille ja yhteisölle mahdollisuuden selvittää tietyin edellytyksin sähköpostiliikenteen tunnistetietoja. Yritykset joutuvat aina tekemään tietosuojavaltuutetulle ennakkoilmoituksen, kun ne ryhtyvät selvittämään sähköpostiviestien tunnistetietoja."


Pikkuveljet (ISO sisko) ovatkin nyt sitten alkaneet empiä ja ovat jääneet odottamaan sitä ensimmäistä, rohkeaa, yritystä/virstoa/yliopistoa, joka tekee ilmoituksen valvonnan aloittamisesta. Urkkii ne kuitenki vaikkeivat ilmoitusta tee. Mitenpä sitä valvottais? Laki lex-nokia lain valvonnasta ja sen valvonnan valvonnastakin löytynee jostain. Joskus.

Valvonnasta saisikin varsin myyviä mainoslauseita.

Nokia Controlling People!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti