lauantai 3. lokakuuta 2009

Habitare

Olohuoneen sohvalla istuessa tulee aina sillon tällöin katseltua ympärilleen sillä silmällä. Sillä silmiä on sitten useampia ja tässä tapauksessa on kyse sisustamisesta! Sohva, jolla tavallisesti lojun, on yli kymmenen vuotta vanha. Samoin television vieressä oleva kirjahylly sekalaisine sisältöineen. On siinä kirjojakin! Sohva, hylly ja ehkä pöytäkin verhojen ja tapetien lisäksi voisi näyttää vähän toisenlaiselta. Katto on vino ja siihen ei oikaisua kaivata. Kirjahylly. Uusi hylly tähän, mutta millainen? Yhtä vino kuin kattokin? Pari leveää lankkua suoraan seinään hyllyiksi ja taulutelevisio siihen keskelle. Niin, televisiokin on vanha kuvaputkiversio, muttaa toimii edelleen!

Kaksi olohuoneen seinistä on ikkunoita täynnä, yhdellä (punaisella!)  seinällä on takka sekä seinää ja yhdellä seinällä on se kirjahylly. Kaikki pihalle ja uutta tilalle? Jos ei nyt kuitenkaa. Se hylly ja sohvat ensin ja sitten myöhemmin jotain muuta. Kotiteatteria?? Näitä miettiessä tulee mieleen käyttää ammattilaista kokonaisuuden suunnitteluun. Mutta kun se ammattilainen maksaa, mietintää ja visiointia jatketaan omin voimin.

No huomattiin, että Habitare-messutkin on ja päätettiin astua junaan ja sillä kyytillä sitten Pasilaan. Ekoteko.
Habitaremessuilla oli paljon nähtävää, mutta ei sitten paljon muuta. Siis kotiin passaavaa. Omituinen eko-tietokone vaimikäseoli, tuohikoppi, puunrungosta tehty ekotuoli ja litania ekositä ja ekotätä. Toki näytillä oli laajat ja hienot valikoimat valaisimia, verhoja, huonekaluja, kodin elekrtoniikkaa, kirjallisuutta, suunnittelijoita, konsultteja. Runsauden pula.  Mukaan tarttui joitakin esitteitä ja kotiturvatarjous. Tarjousta ei hyväksytty eli ei tullut kotiin valontakameroita ja koodiavaimia. Ainakaan vielä. Jotain pientä kyllä ostettiinkin. Syötävät ja sitten pari näppärän mallista haarukkaa, jotka ovat sopivia oliivien onkimiseen purkista lautaselle. Niin ja sienikirja. Sienien poiminta jäi kyllä aikomuseksi tänäkin syksynä. Ehkä ensi vuonna sitten.

Eipä sitten tullut tehtyä heräteostoksiakaan eikä muutenkaan turhaa ja tarpeetonta hankittua. Jotain ekoa sekin! Tekiskö itse sen hyllyn? Vinon tai suoran. Tulisi varmaan "persoonallinen". Siis vähän kummallinen sisustussuunnittelijan silmin katsottaessa. Sohva on kulunut, mutta kelpaa se mainiosti löhöämiseen jatkossakin.

Sitten muutamia kuvia sieltä messuilta. Marjakuva on Riihimäen rautieaseman parkkipaikan ruusupensaspuskasta Habitare-reissulla näpätty.

2 kommenttia:

  1. Olenkohan ronkeli kun en tunnu löytävän kotiini tuollaisilta messuilta paljon mitään, niitä samoja kanttisohvia on sitten joka paikassa ;-)
    Riihimäellä oli aivan mahtavat liljapenkit, harmi kun en pysähtnyt kuvaamaan niitä.

    VastaaPoista
  2. Et varmaan mitenkään erityisen ronkeli. Ehkäpä on kyse vaativasta mausta ;-)Messut ovat messuja ja arki on sitten vähän toisen näköinen.

    Komeita aurigonkukkapeltojakin Riihimäellä on. Riihimäen kaupunki säästää ja ei taida rahoja enään kukkiin ensi vuonna riittää.

    VastaaPoista