lauantai 10. lokakuuta 2009

Rattorilupi

80-luvulla, asuessani ja viettäessäni opiskelijaelämää Oulussa, oli Rattorilupi yhdessä sen ajan muiden kuppiloiden kanssa runsaan opiskelijapopulaation suosiossa. Muita suosittuja paikkoja olivat Rauhala, Reidari.

Rattorilupilla oli viikoittain lauluilta ja jaossa oli myös kuppilan oma laulukirja. Lasinen laulukirja rohkaisi sitten asiakkaat myös laulamaan, vaikkei se ainan oikein laululta kuulostanu. Joka tapauksessa illat olivat hauskoja ja myös aika olut-huuruisia. Portsari oli mukava hemmo, jonka nimeä en kyllä jaksa muistaa. Ja kun rattorilla tuli käytyä joinakin viikkoina jopa neljänä viitenä iltana, portsari ja muu henkilökunta tuli aika tutuksi.
Laulukirjakin löytyneeen vielä jostain kaappien kätköistä.

Se oli sitä opiskelijaelämää, joissa possubileet omine juomineen esim. lääkiksen killan tiloissa olivat vapun ohella juhlahumun huipennuksia. Juomat possupileissä maksettiin etukäteen ostetuilla drinkkilipuilla, joista tilattaessa repäistiin kulma pois. Yhdellä lipulla sai siis viisi juomaa kun viimeisellä drinkillä lippu repäistiin vielä poikki.

Rattorilupilla ja muissa kuppiloissa juomat tietenkin maksettiin rahalla, markoilla. Viihteellä elettiin, mutta myös opiskelut hoidettiin ( sitä oikeanlaista kemiaa) , vaikka rahat olivat välillä hyvinkin lopussa. Noista illoista on myös jonkin verran valokuvia, mutta en niitä vielä tähän laita. Ne kun ovat olemassa vain paperikuvina ja kaikki eivät ole oikein julkaisukelpoisia. Ehkä kuvan tai kaksi tähän vielä joskus liitään. Tai sitten en. Pitää ajatella vähän yksityisyyden suojaakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti