sunnuntai 25. lokakuuta 2009

Spotify-vinkkejä

Spotify-soittolistat
Tässäpä niitä vinkkejä: 


1.Facebook


Liity ryhmää Spotify-soittolistat ja jaa tekemiäsi hittilistoja muillekkin!
Edit 27.7.2010 : Spotifyn voi linkittää suoraan Facebookkiin, jolloin voit jakaa soittolistat Facebook-kaveriesi kesken. Kaverillasi pitää tietysti olla Spotify ja hänen pitä sallia listojensa näkyminen muille. Miksipä niitä pitäisi salata???


2. Etsivä löytää 

Voi hakea suosikkiartistiasi vaikka näin: artist:erkki junkkarinen tai artist:draft punk. 

Ja vastaavalla tavalla  • track:kappaleen nimi
  • album:albumin nimi
  • year:kappaleen tai albumin julkaisuvuosi
  • genre:musiikkilaji (esim. genre:rock tuottaa 317 993 kappaletta!!!)
  • label:levy-yhtiö
  • isrc, upc tai mbid:musiikin id-numero
  • Ja vaikka  musiikkia vuosilta 1960-1970 year:1960-1970 ( 34 526 kappaletta!)
2. AND, OR ja NOT

  • track:viidestoista yö NOT artist:leskinen haun tuloksena on yksi kappale, Canto Finlandian versio Juicen teoksesta.
3. SoittolistatTämä on se Spotifyn varsinainen hyvä ominaisuus: kokoa mieleisesi lista ja nauti! Yhteen listan voit tunkea korkeintaa 10 000 kappaletta! Kuka tarvii pitempää? Useita kappaleita listaan voi valita pitämällä ctrl-nappulaa pohjassa poimiessaan kappaleita listalle.
Listan voi sitten jakaa vaikka Facebookkin tai e-maililla kavereillesi kun klikkaa listaa hiiren oikealla painikkeellaa ja valitsee Copy HTTP Link. Linkin voi sitten liittää ja lähettää mihin haluaa. Jos muutat listaa myös se kaverille lähettämäsi listaa muuttuu.  Listan voi myös muuttaa ns. Collaborative listaksi, jolloin kaverisikin voi lisätä listalle suosikkejaa tai poistaa niitä. Kätevää.

4. Kappaleen osaan linkittäminen

Voit myös valita tietyn kohdan soivasta kappaleesta ja vaikka lähettää tämän kohdan kommentoitaaksi kaverillesi. Valitse kappale ja klikkaa sitä hiiren oikealla painikkeella ja valitse Copy Spotify URI. Liitä linkki e-mailiin ja lisää sen loppuun kellonaika esim spotify:track:24PNQb1z4YkvjyH0z6VNuT#1:20

5. TOP-listat

Tällä tarkoitetaan eri maiden suosituimpien kipaleiden listoja. Klikkaa Home ja  TOP-lists näytön yläosassa. Nyt näkyy Suomen albumilistan ykkösen olevan The Essentials of Michael Jackson. Mutta se ei olekkaan övailable!!


6. Firefoxissa

Voit integroida sen osaksi selainta. En vain tiedä miksi niin kannattaisi tehdä? Joku vois kertoa. Tietojahan kipaleesta voi hakea myös ilman integrointeja tai derivointeja!

7. Volyymit

Ääntä voi viritellä näppiksellä.  ctrl+nuoli ylös lisää ääntä ja nuoli alas vähentää sitä. ctrl+ nuoli oikealle siirtää seuraavaan ja nuoli vasemmalle edelliseen kappaleeseen.

8. Premium


Maksamalla pääset eroon mainoskatkoista ja lisäksi voit tallentaa soittolistasi koneellesi ja kännykällesi. Kännykka voi olla Nokian, Apple tai vaikka joku Android kapula.
1 kommentti: