tiistai 8. joulukuuta 2009

Innovaatiojuna starttaa 13.1.2010 klo 6:30 Helsingistä


Kopion tekstit täältä: http://www.collect.fi/


Mitä: Jotain uutta syntyy, mutta tuloksen tiedämme vasta matkan jälkeen.
Missä: Junassa, Oulussa ja netissä
Milloin: 13.1.2010 (lähtö 6:30 Helsingistä, saapuu Ouluun 12:22 ja paluu 17:4 Oulusta, takaisin Helsingissä ollaan 23:36)
Innovaatiojuna on uudenlainen avaus yhdistää sosiaalisen median verkostoja, tuoreita näkökulmia sekä ihmisten tapaamista kasvokkain. Juna valittiin siksi, että siihen liittyy vahva ajatus Suomen eri maantieteellisten alueiden vuorovaikutuksesta ja yhteistyöstä sekä liikkumisesta eteenpäin. Symboliikan ohella juna toimii myös funktionaalisesti sosiaalisuuden ja mielen tasolla – kooten keskittymistä, irrottaen arjesta ja pitäen mielen liikkeessä. Juna ei ole pelkästään keino mennä Ouluun, vaan irrottautua henkisesti muusta. Ja ehkä päätyä jonnekin, josta kenelläkään ei ollut mitään tietoa ennen matkaa.
Innovaatiojuna on monialainen joukko toisensa sosiaalisen median palveluissa löytäneitä yhteistyökykyisiä erilaisia ihmisiä. Ulkopuolelta katsottuna se voi vaikuttaa yhteisöltä, mutta sitä se ei ole. Suuri osa osallistujista ei ole koskaan tavannut toisiaan.
Innovaatiojuna on organisatorinen kokeilu. Se on yritys olla erilaisuutta sietävä joukko yhdessä, vailla selvää päämäärää. Yhdistää erilaisia haluja, ajatuksia, havaintoja, puhetapoja, huumoria. Se on haurautta tulla vaikutetuksi ja halua vaikuttaa. Ajatella uusiksi. Se on mentaalinen matka tulevaan. Oppiminen voi olla romahduttavaa. Innovaatio tuhoisaa. Junalle on lähdössä joukko, joka sietää sen. Joukko, joka pystyy sosiaalisen median välineiden avulla ylittämään sen, mihin kukaan pystyisi yksin. Suomen maantiede pitkine välimatkoineen on tuonut luovuuteen oman erikoisen ulottuvuutensa ja sen haltuunotto on mahdollista tällä matkalla, jolla junassa voimme saada tuntuman erilaisiin konteksteihin sekä maantieteellisiin että ajatellullisiin. Pääkaupunkikeskeisyydestä opitaan hetkeksi irti.
Junamatkan ja siihen liittyvän yhteistyön ja viestinnän tavoitteena on Suomen avoimen innovaatio- ja informaatioyhteiskunnan vahvistaminen sosiaalisen median ja joukkoälyn keinoin.
* kokeilla, miten nettiavusteinen itseorganisoituminen toimii ja mitä se tuottaa
* tavata kasvokkain nettituttavien ja -verkostoitujien kanssa
* kokeilla nettipohjaisten tapahtumien toteuttamista suurella ihmisjoukolla (mm. webinaarit)
* saada käyttäjäkokemuksia kollektiivisesti
* kokeilla vapaamuotoisesti erilaisia kollektiivisia innovointitapoja
Sekä junamatkan aikana, että määränpäässä on tilaa ja aikaa osanottajista itsestään lähtevälle ohjelmalle. Juttua on kehitelty kesästä 2009 lähtien ja se on syntynyt avoimesti verkossa ihmisten tutustuessa toisiinsa sosiaalisen median kautta ja Helsinki-Oulu-Helsinki -matkan jälkeen prosessi jatkuu. Operaatiolla on kunnianhimoisena tavoitteena yhdistää internetiä, mobiilia, liikkuvaa alusta yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Innovaatiojunan pitkäjänteisestä kehityksestä kertova Qaiku-keskustelu: http://bit.ly/innojuna_qaiku
http://energiatalous.blogspot.com/
http://www.collect.fi/blogi/


Ilmoittautuminen

Mukaan mahtuu 47 ihmistä. Ryhmässä ei ole yleisöä tai osallistujia, on vain järjestäjiä. Ilmoittautuneet edustavat omaa osaamistaan ja innostustaan, eivät niinkään organisaatioitaan. Virallinen ilmoittautuminen käynnistyy tiistaina 8.12.2009 (noin. klo 21 illalla) osoitteessa http://www.collect.fi/.
Näillä näkymin junaan on saatu sen verran sponsoreita, että junamatkan kulut saadaan katettua. Ilmoittautumisen yhteydessä ei siis peritä maksua, mutta ihmisiä pyydetään varautumaan enintään 30 euron maksuun, joka tarvittaessa kerätään jälkikäteen, mikäli jotain muita kustannuksia (esim. ruokailu tai kuljetukset Oulussa) syntyy.
Ilmoittautuminen tapahtuu Amiado-palvelulla, johon pääsee allaolevasta linkistä. Amiado-palvelu tarjoaa keskitetyn tavan kerätä osallistujien sähköpostiosoitteet ja nimet. Palvelun kautta myös näkee, ketkä ovat jo ilmoittautuneet. Mikäli joku haluaa ilmoittautua nimettömänä tai nick-namella on se sallittua, hämmennyksen välttämiseksi voisi tällöin ilmiantaa itsensä kuitenkin ilmoittautumisten keräilijälle Antti Poikolalle antti.poikola miu gmail.com tai 044 337 5439
Ilmoittautumiset otetaan tässä vaiheessa sitovina, mutta mikäli yllättävästi tulee syy perua osallistuminen, niin siitä pyydetään ilmoittamaan myöskin Antille, jotta mukaan mahtuu joku muu onnekas.
Linkki ilmoittautumiseen: http://www.amiando.com/innovaatiojuna.html
Ilmoittautuminen tapahtuu sivun oikean laidan “Accept here” -painikkeella, antamalla avautuvassa ikkunassa nimi (ikkuna kuitataan “Reply now” -painikkeella) tai Facebook-connectin kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti