sunnuntai 13. joulukuuta 2009

Lihaa syövä hetero!

Noinhan ne jotkut varsin lapsekkaasti uhoavat kun tulee puhe kasvissyönnistä. En näe asiaa lainkaan ideologian kannalta vaan kyse on mielestäni lähinnä elämäntapa- ja eläinsuojelukysymyksestä.
Syön lihaa kuten suuri osa suomalaisista. Ja Joulun aikoihin vähän enemmän. Kinkku maistuu. Ja suklaa.

Viime päivien uutisointi sikalavideoista pisti kuitenkin ajattelemaan asiaa vähän tarkemmin.
Onko kinkku onnellisen possun vai ankean, surkean ja stressatun elämänkaaren läpikäyneen masentuneen saparohännän? Jos ei toinen possu sitä saparoakin pois haukannut!

Ihmettelen myös mikseivät sikalan pitäjät opi käyttämään julkisuutta ja avoimuutta oman asemansa parantamiseen? Voisivat vaikka laittaa sikalastaan live-kuvaa nettiin, jotta kinkun ostajat voisivat vilkaista kuinka possuja hoidetaankaan. Todennäköisesti lisäävät valvontakameran kuvaamaan sikalaan pyrkijöitä.

Reilun kaupan kotimaisia lihatuotteita odottelen. Ja harkitsen kasvisruokavalion kokeilua heti joulukinkun sulattelun jälkeen. Lihaton tipaton tammikuu???

2 kommenttia:

  1. Tsemppiä vegetammikuuhun. Kun kasvisruuan valmistaa sopivilla höysteillä, ei lihaa kaipaa. Kalliiksi ja epäekologiseksihan se tosin Suomessa tulee, kun kaikki vihannekset lennätetään ulkomailta tai kasvatetaan kasvihuoneissa. Etelässä on helpompaa.

    VastaaPoista