sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Sosiaalista mediaa, innovaatiojunaa...

Olin 13.1.2010 mukana Ouluun suuntautuneessa junailussa, jolla oli hyvin kuvaava nimi. Kyse oli Innovaatiojunasta, jonka kehittely ja ideointi käynnistyi joskus syksyllä Qaikussa. Mukaan oli ilmoittautunut noin 50 innovaattoria, joista kukaan ei ollut aiemmin vastaani kävellyt IRL. Enemmänkin osallistujia olisi tullut, mutta tila ei antanut myöten.

 Heti matkan alussa, Helsingin rautatieasemalla, huomasin, että suuri osa porukasta näpytteli kännyköillään kommentteja nettiin tai otti valo- tai videokuvia. Vastaavaa nettiläsnäoloa en ole huomannut yhdessäkään muussa tilaisuudessa, jossa olen ollut mukana, vaikka tekniset mahdollisuudet siihen olisivatkin olleet hyvät. Kännyköitä on näissä muissa tilaisuuksissa käytetty vain puhelimena. Ja silloinkin vähän anteeksi pyydelleen, kun soittoääni ärsyttää muita.


Junassa kokeiltiin, kuinka hyvin sosiaalinen media toimii  tapahtumien järjestämisessä ja ongelmanratkaisussa.
Tapahtumalla ei nimittäin ollut varsinaista johtajaa tai yleensäkään organisaatiota. VR tarjosi Pendoliinossaan kaikkien käyttöön avoimen wlan-yhteyden. Yhteys toimi paria korpitaivalosutta lukuun ottamatta hyvin. Verkossa oli yhtäaikaa ehkä yli 30 tietokonetta ja tuntematon määrä kännyköitä. Qaiku, Facebook, Twitter, Bambuser olivat sivustoja, jonne osallistujat olivat yhteydessä käytännössä lähes koko ajan.

Linkkejä sivustoille


Blogeja
Mitä minä sain Innovaatiojunasta?

Ainakin kasvot ja äänen usealle nettiqaikututtavuudelle. Lisäksi Innovaatiojuna on minulle jotain ihan uutta. Jotain muuta kuin työasioiden miettiminen. Huomasin mm. pohtivani vastauksia maaseudun haasteisiin, nuorten syrjäytymisognelmiin, ja yritysten some-sovelluksiin sekä miettiväni millainen onkaan maailman paras lähiö? Ja onko sosiaalisella medialla työkaluja näiden ratkaisemiseen.

Oli myös mukava piipahtaa entisessä kotikaupungissani Oulussa, joka osasi edelleen vakuuttaa, että Oulussa osataan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti