lauantai 27. helmikuuta 2010

Lontoo

Kävimme pienellä (5 hlöä) porukalla helmikuisessa Lontoossa. Matka alkoi kävelyllä pakkassäässä Ryttylän asemalle. Tarkoitus oli mennä R-junalla Helsinkiin ja edelleen bussilla lentokentälle. Asiat sujuivat hieman toisin kuin suunniteltiin. Myöhästyimme junasta! Saatoimme vain katseella seurata kun juna pysähtyi ja lähti kohti Helsinkiä. Taksilla pääsimme kuitenkin näppärästi Riihimäelle ja sieltä junalla eteenpäin. Taksia odotellessa meinasi hieman jo palella. Pakkasta oli noin 15 astetta.

Lento lähti lähes ajallaan eli noin puolisen tuntia aikataulustaan myöhässä. Lento sujui mukavasti ja Heathrown lentokentälla matkalaukutkin löytyivät nopeasti. Kentällä mietimme vaihtoehtoja hotellille siirtymiseen ja valitsimme Heathrow Expressin, vaikka se hieman kalliilta vaikuttikin. Liput ostettiin automaatista. Parin kymmenen minuutin junailun jälkeen saavuimme Paddingtonin asemalle, josta siirryimme kävellen hotellille
(Norfolk Towers). Kävelyä ja matkalaukkujen raahausta tuli puolisen kilometriä. Nokian OVI-kartat opastivat perille. Hotellihuoneessa oli pieni vanha televisio, jonka ruudussa näkyi lähinnä lumisadetta. Talviolympialaisista ei lähetyksiä näkynyt. Hotellissa piti olla ilmainen wlan-verkko, mutta eipä se oikein toiminut.

Hotellin lähistöllä oli ainakin parikymmentä ruokapaikkaa, joista valittiin mutumenettelyllä sopiva. Viiden hengen annokset juomineen maksoivat yhteensä noin 100 puntaa. Ei kovin halpa paikka.
Syönnin jälkeen päivä oli ns. pulkassa, vaikkei maisemissa lumesta ollut tietoakaan. Sää oli Suomen pakkasiin verrattuna suorastaan lämmin! Asteita oli noin 8. Ja plussan puolella!

Metrolla pääsee

Liikkuminen Lontoossa osoittautui yllättävän helpoksi. Käytettävissä ovat metrot, junat, bussit ja tietysti taksit.
Matkailijan kannattaa ostaa joko Oyster Card tai Travelcard. Molemmat käyvät metrossa ja busseissa. Kumpi näistä sitten on parempi? Oyster Cardin ostajan pitää olla yli 15 v, joten juniorien valinta on Travelcard. Päivän kortti maksaa vain kaksi puntaa ja se kelpaa 1-2 vyöhykkeillä!! Aikuisille ostettiin Oysterit  ja niihin ladattiin rahaa 20 puntaa koska arveltiin sen riittävän kolmeksi päiväksi. Ja riittihän se. Kortti piti leimata metroon mentäessa ja sieltä pois tultaessa.
Oyster Cardin voi ostaa myös netistä.

Metron kartta ja opasteet ovat hyvin selkeät ja pienellä pohtimisella oikeat asemat löytyivät helposti.
Paddingtonin asemalta teimme matkat Lontoon muutamiin perinteisiin turistipaikkoihin:

  • Madame Tussaudin vahakabinetti, julkkisten vahanaamoja. Pääsymaksu 25 puntaa
  • London Eye, näköalojen ihastelua, Pääsymaksu 17 puntaa. Jos ostaa liput molempiin saa 10% alennuksen.
  • Birtish Museum, historialllisten esineiden ihmettelyä. Ilmainen
  • Oxford Street, shoppailua. Kallis, mutta katsominen ei maksa mitään.
Madame Tussaudin kabinettisa oli tungosta, mutta jonot etenivät sujuvasti.
Oxford Streetiltä palasimme Hotellille Lontoon bussilla! Yläkerroksesta oli hyvät näkymät kaupungille eikä tarvinnut erikseen maksaa (20 puntaa!) kiertoajeluista. Oyster Card kelpaa myös busseissa.


Lontoossa näkee vielä puhelinkoppejakin.

Ravintola Carnfunkels tarjosi hyvää syötävää.

Lentomatkustus ei tietenkään ole kovin ekoa! Tuleehan siitä merkittävät päästöt. Aion kuitenkin jatkossakin lentää. Ei kai se syntiä ole? Lentäminen tuottaa noin 2% kasvihuonekaasupäästöistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti