maanantai 8. maaliskuuta 2010

BBC leikkaa - Entä YLE?

BBC ilmoitti eilen leikkaavansa tuotantoaan lakkauttamalla pari radiokanavaa ja karsimalla nettinäkyvyyttään.
Leikkauksia pidetään säästöjen hakemisen lisäksi myös tilan antamisena kaupalliselle medialle, joka onkin kritisoinut BBC:ta liiallisesta reviirin laajentamisesta.

Kuulostaa tutulta! Eikös täällä Suomessa ole pitkin talvea valiteltu YLE:n ylenpalttisesta toiminnasta kaupallisen median tontilla? Uutisia jaetaan ilmaiseksi ja rahaa käytetään ulkomaisten viihdesarjojen ja ennen kaikkea urheilulähetysten hankintaan miljoonia.

Mielestäni YLE tekee hyvää työtä ja harmittelin aika tavalla Mikael Jungerille annettuja potkuja. Hyvä johtaja, mutta oliko liian hyvä? Vai pelkästään liian demari? Ei Junger kovin poliittisia otteita YLE:ssä käyttänyt. Uudisti ja tervehdytti taloutta varsin tehokkaasti ja henkilöstö huomioiden. Tilalleen valittu Nokian insinööri ei ole tehnyt hyvää ensivaikutelmaa.

En pitäisi kovin pahana, vaikka YLE luopuisi esimerkiksi urheilulähetyksistä lukuun ottamatta urheilun uutisohjelmia. Käyttäisi sitten näin säästyvät miljoonat kotimaiseen kulttuurituotantoon sekä ajankohtaisiin politiikkaa ja yhteiskunnallisia aiheita sivuaviin ohjelmiin. Uskoisin, että MTV ja muut kaupalliset yhtiöt lähettäisivä kilvan urheiluohjelmia myös mainosrahoitteisesti, ilman mediamaksuja.

Odottelen YLE:n kommenttia BBC:n ratkaisuista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti