sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Johtajan opit by Sasi

Viimeisessä Suomen Kuvalehdessä 30.4.2010 on artikkeli otsikolla Huojuva Yle. YLE:stä on viime aikoina kirjoitettu ja sanottu paljon ja suurin kipupiste on ollut YLE:n rahoitus. Lisää keskustelun aihetta toi toimitusjohtajan vaihtuminen. YLE:lle ei suotaisi näkyvää johtjaa. YLE:n uudella johtajalle on asetettu kovat odotukset ja hänellä voikin olla tekemistä YLE:n henkilöstön luottamuksen ja arvostuksen ansaitsemisessa. Mikael Junger siis lähti ja Lauri Kivinen aloitti.

Suomen Kuvalehden jutussa ei sinänsä ollut uutta, mutta Kimmo Sasin ajatukset johtamisesta hieman ihmetyttävät.
"Sasin mielestä on tärkeää, että jatkossa yhtiön tuotteet näkyvät, mutta johto painuu enemmän taka-alalle. Ylellä saa olla huippujournalisteja brändeinä, he saavat näkyä osaamisensa kautta. Johto tekee sitten sitä näkymätöntä tausta työtä." Ja silti "Tällaista avointa ja nykyaikaista liikkeenjohtoa toivomme uudeltakin toimitusjohtajalta."

Miksi johto ei saa näkyä? Pitääkö johdon olla paremmin poliittisesti ohjattavissa ja sen takia pitää matalaa profiilia ja pysyä poissa julkisesta keskustelusta? Ja samalla toimia avoimesti ja nykyaikaisesti siten, että YLE:n tuotteet näkyvät, mutta johto ei. Avoimesti piilossa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti