sunnuntai 23. toukokuuta 2010

SoMeTime2010

Osallistuin eilen Aalto Design Factoryssä pidettyyn SoMeTime2010 tapahtumaan. Paikkalle oli kokoontuntut sosiaalisen median aktiiveja eri puolelta Suomea. Mukana oli paljon ns. nettituttuja, jotka tunsin lähinnä Facebookin, Twitterin, Qaikun tai Innovaatiojuna-tapahtuman kautta. IRL-kohtaamisia oli paljon ja kontaktien luominen eli verkostoituminen oli tapahtuman yksi tavoitteista.


Tilaisuudessa minulla oli mahdollisuus ensimmäisen kerran tutustua ns. Pecha Kucha esitysformaatin mukaisiin esityksiin.  Suomalaisittain formaattin voisi nimetä vaikka pekkakukaksi. Yksi Pecha Kucha esitys on määritelty varsin tarkasti. Esitys sisältää 20 sivua ja jokainen sivu on esillä vain 20 sekuntia. Esitysajaksi tulee näin 6 minuuttia ja 40 sekuntia. Formaatti on esityksen pitäjän kannalta varsin vaativa, koska puhe pitää osata synkronoida tarkasti samaan tahtiin vaihtuvien kuvien kanssa. Tätä helpottamaan seinälle oli heijastettu kello, josta esityksen pitäjä saattoi helposti seurata ajan kulumista.
Kaikki esiintyjät selvisivät hyvin omasta osuudestaan ja yleisö otti esitykset hyvin vastaan.


Esiintyjät: 
Nimi @twitternimi


  1. Tarmo Toikkanen @tarmotoikkanen
  2. Oskari Uotinen @OskariUotinen
  3. Eero Leppänen @rautasilta
  4. Irmeli Aro @Connectirmeli
  5. Heikki Hallantie @HeikkiHallantie
  6. Tuomas Talola @ttalola
  7. Vesa Ilola @ajatusvesa
  8. Olli Kopakkala @timore
  9. Katja Presnal @KatjaPresnal
Lisäksi tilaisuudessa esiintyi kännyköillä musisoiva Helsinki Mobile Phone Orchestra.
Kuvasin esityksen myös kännykällä, mutta vaikka video on aika huonolaatuinen, näkyy esityksen vakavuus siinä hyvin. Totista on kännykkämusisointi.Aiheesta muualla:


Facebook
Wikispaces
Tietoviikko

Blogit:


Tapahtuman palautekysely:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti