sunnuntai 9. toukokuuta 2010

Sosiaalinen media on hömppää! Vai onko sittenkään?

Facebook, Twitter, LinkedIn, Wikipedia, Blogit, Blogit jne. jne..... puhuttavat mediaa, myös sitä epäsosiaalista, ja kansaa. Ne uhkaavat yksityisyyttä, ne syövät aikaa, ne ovat lapsellisia, ne ovat hömppää vai ovatko sittenkään?

5 kommenttia:

 1. Menee näköjään Youtuben videot minimuodossa upotettuna ylileveäksi. Mitenkän bloggeria vois muokata Youtuben kestäväksi?

  VastaaPoista
 2. Jos olet koodivelho, voit muokata sivun leveyttä menemällä templaten HTML-koodiin. Bloggerista on lisäksi tullut beta, jossa sivun leveyttä voi muokata koodiin koskematta. Kirjoitin juuri betasta pienen esittelypostauksen jonka julkaisen vielä tänään (ma 10.5.).

  Postauksesi varsinaisesta aiheesta: Sosiaalinen media ei ole hömppää, se saattaa olla hyvinkin mullistava muutos. Sosiaalinen media vain ilmiönä kiehuu nyt niin paljon, että siihen liittyvien suorastaan hupaisien piirteiden vuoksi sitä on välillä vaikea erottaa hömpästä - ellei katso tarkemmin pinnan alle ja lähde itse siihen mukaan.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommentista Outi. Koodivelhona en itseäni pidä koska en ole jaksantu html-juttuihin pahemmin perehtyä. Taisin viimeksi koodeilla velhoilla aikoinaan tekussa kun reikänauhalle putkireaktorin toimintaa kuvaavan laskelman väänsin. Sinistä reikänauhaa tuli useita metrejä q;-)

  Pitääpä katsoa esittelysi Bloggerin betaversiosta.

  Ei sosiaalinen media minunkaan mielestäni hömppää ole, vaan jo varsin merkittävä tekijä tämän päivän maailmassa. Ainakin mittakaavaltaan kuten tuo video kertoo. Hypeä somen ympärillä tuntuu kyllä olevan. Lähivuodet kertovat mihin suuntaan tekniikka ja sen soveltaminen etenevät. Elämme mielenkiintoisia aikoja.

  VastaaPoista
 4. You Tuben ja Bloggerin välillä voi muuten olla joku keskusteluongelma. Omaan blogipostaukseen otin sen pienimmän videon kokomäärittelyn, joka blogin esikatselussa oli ok ja jonka muistan aiemmin toimineen. Kuitenkin leviää pahasti yli palstan minullakin. Vaikutti jostakin kumman syystä siltä, että oli ihan sama minkä koon You Tubessa valitsi.

  VastaaPoista
 5. Tämä You Tuben videoiden koko-ongelma on ilmennyt vasta jokin aika sitten. Pitäis varmaan tutkia eri kokomäärittelyjen koodia, ettei vain olisi käytännössä sama koodi kaikissa kokovalinnasta riippumatta.

  VastaaPoista