tiistai 15. kesäkuuta 2010

Google TV?

Google on suuri ja vielä suuremmaksi on edelleen pyrkimässä. Nyt on vuorossa televsio. Televisio on muuttumassa ilman Googleakin ja muutos näyttää nopealta. Nettijutut kuten YouTube, Facebook, Twitter ja Flickr alkavat olla monien jo myynnissä olevien televisioiden vakiokamaa. IP-TV on jo arkipäivää. Elisa Viihde tuo ohjelmat ruutun nettiyhteyden kautta ja tarjoaa mahdollisuuden tallentaa haluamansa ohjelmat nettiin.
Google tarjoaa vielä enemmän ja se pyrkiikin näin tv-mainosmarkkinoille. Pian myös Googlen oma musiikkauppa löytää paikkansa netissä ja ehkä myös televisiossa. Miten meidän YLE pärjää tässä tilanteessa kun toimitusjohtajanakin on näkymätön mies. Mediajohtaja joka ei näy eikä kuulu ei netissä, ei televisiossa eikä lehdistössä?

2 kommenttia:

  1. Lähitulevaisuudessa on tapahtumassa iso muutos TV:n suhteen. Tulevat ja jo olemassa olevat tekniikat sekä laitteet tulevat mullistamaan perinteisen töllöttimen katsomisen. Tuntuu muodostuvat suuri aukko aiheesta kiinnostuneiden (netti)osaajien ja perinteisiin pidättyvän (vanhan)kansan kesken. Haluavatko vanhaan tuttuun telkkariin tottuneet edes pyrkiä mukaan iptv-google-tube-hässäkkään?
    YLE:n tilanne on mielenkiintoinen, kuten myös mainostelevisioiden. Internet vie ihmiset tv:ltä mukanaan hitaasti mutta varmasti.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista Aleksi.
    Melkoinen muutoksen vuosikymmen näyttäisi olevan meneillään koko mediassa. Mielenkiintoista. Mainitsemasi jako taitaa olla jo tosia-asia ainakin jollain tasolla. Jako nettikansan ja muun kansan välillä.

    VastaaPoista