sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

Huutokaupassa!

Hausjärven kunta lopetti tänä vuonna kolmen koulun toiminnan. Vastaavasti kunta rakensi uuden koulun Hikiälle ja ensi vuonna alkaa uuden koulun rakentaminen Ryttylään. Kokonaisuuden kannalta ratkaisu näyttää siis hyvältä koska lopetettavat koulut olivat varsin  pieniä ja eivät ehkä täysin täyttäneet nykyaikaisen koulun vaatimuksia. Lähikoulun lopettaminen toki tuntuu pahalta.

Lopettettavien koulujen irtaimisto päätettiin myydä huutokaupalla ja siinä saatu tuotto käyttää uuden Eskon koulun oppilaiden stipendirahaston kartuttamiseen.

Huutokauppatilaisuus järjestettiin Karhin koululla. Tilaisuudesta tiedotettiin kunnan nettisivujen lisäksi Facebookissa ja Huutokaupat.com-sivustolla. Itse kerroin tapahtumasta Twitterissä ja sieltä eräs koulun entinen oppilas sai tiedon ensimmäisen opinahjonsa lopettamisesta.
Kaupattava materiaali veti paikalle paljon väkeä

Koulutaulujen ihmiskuvat kertovat oman aikansa arvostuksista.

Paikalle saapuikin todella runsaasti kiinnostuneita. Koulun parkkipaikka ja kilometrin verran tienvartta molemppiin suuntiin oli täynnä autoja.

Ennen kaupanteon alkamista halukkaat saivat tutustua tarjontaan ja tämä tutustumiskierros paljasti tilojen ahtauden.
Tavaran määrä oli suorastaa mykistävä: Tarjolla oli vanhoja kuvatauluja, pulpetteja, tuoleja, penkkejä, liitutauluja, vitriinejä. lokerikkoja, kaappeja, pöytiä, vanhoja karttoja, kirjoja, helmitauluja, höyläpenkkejä sekä paljon työkaluja, höyliä ja vielä kolme urkuharmonia. Pelkästään kirjoja oli laatikkokaupalla.

Kaupanteko alkoi, mutta meklarin ääni ei yleisen puheensorinan ja megafonin puuttumisen vuoksi oikein kuulunut ja yleisön joukosta kuuluikien kovaäänisiä kommentteja asiasta. Meklari komensin porukan olemaan hiljaa jotta kuulisivat. Komento tehosi!
Ensimmäisenä kaupattiin ulkosalla esillä olleet urkuharmonit ja niille ilmaantuikin heti halukkaita ostajia. Ensimäinen huuto oli 30 eruoa, josta hinta nopeasti nousi 90- 140 euroon. Myyntihinnat olivat mielestäni yllättävän korkeat.
Urkuharmonit löysivät nopeasti ostajansa.
Kaupanteko jatkui nopeaan tahtiin ja Eskon koulun stipendirahastoon kertyy varmasti tuhansia euroja.


Minä en ostanut tilaisuudesta muuta kuin makkarat. Eikä niitä ei tarvinnut huutaa. Tapahtuma oli mukava ja olihan siellä muutama tuttavanikin paikalla.
Työkaluja minulla on eikä niille niin viehättäville koulutauluillekkaan löydy kotoa oikein luontevaa paikkaa. Vanhat kirjat ovat vanhoja kirjoja. Veikkaan, että innokkaimmin huutokauppaan osallistuivat kylän miehet ja entiset oppilaat, joille koululla ja sen tavaroilla on merkittävää tunnearvoa. Pellepelottomat etsivät työkauluja ja lapsiperheet pulpetteja pienokaisilleen ( 30- 70 €/kpl).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti