sunnuntai 22. elokuuta 2010

Gravity ja Snaptu

Sosiaalisen median tarpeisiin on kännyköihin nyt jo monia ja keskenään kovin erilaisia sovelluksia.
Yhteisiä näille sovelluksille on, että ne kokoavat yhteen useampia sosiaalisen median osia ja siten helpottavat hieman hajanaisen sosiaalisen median sivustojen hallintaa. Pelkkä Facebook ei kaikille enään riitä eikä edes kelpaa. Kännykät ovat mahdollistaneet sosiaalisen median käytön ilman tietokonetta ja tuoneet somen taskuun. Twitterissä muodostuikin tämän tiimoilta uusi termi: #taskubileet :)

Esittelen tässä lyhyesti kahden käytössäni olevan sovelluksen ominaisuuksia. Tässä tarkastelen sovellusten Nokia E71 puhelimissa toimivia versioita.

1. Snaptu
Snaptulla voi helposti hoitaa niin Facebookin kuin Twitterinkin.
Snaptun aloitusnäytöltä voi valita haluamansa sovelluksen
tai lisätä uusiaSnaptuun voi liittä seuraavat osat:Twitter
Twitterin aloitusnäytössä näkyvät tuoreet tweetit
sekä sinulle tulleet vastaukset ja viestit

News and Blogs
News-koosteesta voit seurata useita uutis-
sivustoja
Uutistekstin voi edelleen jakaa vaikka
Facebookkiin

Facebook

Facbookin aloitusnäytössä näkyvät tuoreet
päivitykset, viestit ja kommentitKommentit ja tykkäämiset listana.Päivitysten tykkäämiset ja kommenti
näkyvät lukuinaSnaptu on helppokäyttöinen ja monelle riittävän monipuolinen sovellus mutta, esimerkiksi kaverien Facebookkiin liittämien kuvien avaaminen ei aina onnistu ja hieman liian usein Snaptun latautumien kestää aivan liian kauan. Lisäksi Snaptusta puuttuu yhä suositummaksi tullut paikkatietoja hyödyntävä Foursquare-palvelu. Snaptu on ilmainen ja Nokia puhelimiin sen voi ladata Nokian OVI-kaupasta.
Nokia mainostaa Snaptua näin:

"Snaptu is a fast stylish all-in-one app that includes your mobile essentials in one place: Twitter, Facebook, Flickr, Picasa, News, Weather, Sports (Cricket, Soccer...) Movies, Sudoku and much more... Instead of cramming your phone with lots of individual apps that eat battery, waste space and slow things down, guess what? You can have Snaptu, a single efficient and incredibly powerful app that keeps your phone running full speed ahead. Prepare to be amazed, download Snaptu now, for free!"

2. Gravity
Gravityllä voi helposti hoitaa Twitterin, FourSquaren sekä Facebookin.

Gravityn aloitusnäytöllä sovellukseen liitetyt palvelut
 näkyvät listattuna.
Näkymässä myös viimeisten viestien lähettäjien profiiilkuvat
Gravityyn voi liittä seuraavat osat:
Twitter

Tweetit näkyvät listauksenaTwettiä klikkaamalla avautuu
tehtävävalikko
Lyhennetty linkki valittuna


Linkin voi avata selaimeen


Dashboard-näkymä


Facebook

Facebook päivitykset listana ja
kommentit eri värilläFoursquare

Foursquare-näkymässä oma ja kaverien
viimeinen CheckIn. Place Nearby avaa
listan läheisistä paikoista,
 joihin voit kirjautua.
Muuta

Gravity listaa myös känynkässä olevat kuvasi tai oikestaan vain kahdeksan viimeistä kuvaa. Outo rajoitus, johon voinee tehdä muutoksia asetuksista. Kuvan voi lähettää suoraan ohjelmasta seuraaviin palveluihin:

Snaptu riittää hyvin jos käyttää vain Twitteriä ja Facebookkia, tarjoaahan ohjelma laajan listan muita palveluja. Lisäksi Snaptun Facebook-sovellus on parempi kuin Gravityn vaatimaton Facebook, joka ei mm. näytä tykkäämisiä, joita kaikki Facebookissa kovasti kaipailevat :)

Twitterissä Gravity on puolestaan omaa luokkaansa. Erittäin kätevä ja monipuolinen sovellus, jonka niksit oppii nopeasti, vaikka ohjelman käyttölogiikka tuntuukin aluksi hieman oudolta. Huonona puolena on ohjelman maksullisuus. Versiosta riippuen ohjelma maksaa OVI-kaupassa10 €.  Kokeilin tuota ja OVI-kaupan versio ei toiminut täysin E71 puhelimessa. Nokia mainostaa Gravitya kuitenkin näin

"Gravity is a fully-featured Twitter Client with a gorgeous looking and highly praised user interface. It supports multiple Twitter accounts, image uploading to MobyPicture, TwitPic, TwitGoo or Posterous, multiple Twitter Searches, Twitter Trends, Groups, Audio Alerts, Auto-Connect and many more"

Gravityn trial-version voi ladata puhelimellaan ilmaiseksi täältä: Gravity ja se toimii hvyin.

Käytän Gravitya Twitteriin ja Foursquareen. Facebookkaan mielummin Snaptulla. Eli yhdellä ohjelmalla ei vieläkään saa kaikkea kivaa samaan pakettiin.3 kommenttia:

 1. Ihan vain mainitsen, että itse ainakin kaikkein nopeiten esimerkiksi Snaptun saan puhelimeeni ihan menemällä kännykän (E90) selaimella ohjelman omalle kotisivulle. Ei Nokian tarvitse puuttua lainkaan minun softahankintoihini. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitokset artikkelista Timo! Gravityä hieman testailin ilmaisversiona, mutta se vaipui sitten jonnekin unholaan. TweetS60 tms. viipyi myös hetken, mutta ei täyttänyt tarpeita, joten dabr.co.uk ja FB/4SQ:n mobiilisivustot ovat täyttäneet tarpeeni.

  Täytynee Gravitystä pistää kymppi menemään ja ottaa kunnon testaukseen tämän perusteella.

  Onko tietoa noiden kaistankulutuksesta?

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista JoonasD6 ja liljajan.
  Latauspaikkoja ohjelmille toki löytyy :)
  Kaistankulutusta en ole kovin vielä seurannut koska vasta muutaman päivän Gravityä käyttänyt. Pitääpä ottaa tarkempaan seurantaan. Kotona käytä wlan-yhteyttä.

  VastaaPoista