torstai 16. joulukuuta 2010

Diaspora heräsi!

Tänään alkoi Twitter-virrassa näkyä mainintoja Diasporasta ja parin kyselyn jälkeen minäkin sain kutsun mukaan. Kirjauduin järjestelmään kännykällä, mutta jätin mobiilisporauksen myöhemmäksi ja siirryin kokeilemaan Diasporaa suoraan tietokoneella. Heti alussa Diaspora toteaa toimivansa vain moderneilla selaimilla luetellen muut kuin IE:n, joka ei kai sitten moderni olekkaan.

Näkymä on selkeä, mutta hieman karu verrattuna levottomaan Facebookkiin ja värikkääseen Twitteriin.
Kaverikutsuja oli tarjolla viisi, joten kaikki mahdollisia tuttavuuksiaan ei Diasporaan kerralla saa.

Diasporassa kaverit voi jakaa ryhmiin kuten Perhe, Työ ja vaikka Kaverit. Ryhmiä voi tehdä enemmänkin.
Keskustelu ja kommentointi sujuu ryhmien sisällä tai sanomansa voi julistaa kerralla koko maailmalle, mikä tässä tarkoittaa Facebookkia ja Twitteriä. Kuvia voi viesteihinsä liittää ja niiden maksimikoko on 4 Mb. Erillistä kuvakansiota tai -hakemistoa en Diasporasta havainnut. Ja kuten monesti näissä neti SOME-sovelluksissa, saat tästä taas yhden yhteysosoitteen lisää. Minulla se on kayraranta@joindiaspora.com. Laitoin sen tarkoituksella tähän näkyviin, jotta näkisin kerääkö osoite roskapostittajien viestejä ja selviäisi kuinka ne voisi Diasporassa hanskata.

Diasporaa on kuvattu Facebookin nujertajaksi, mutta siihen se tuskin pystyy. Facebookin epäilyttävä osa on sen yksityisyysasetuksien ongelmat. Näitä ongelmia ei Diasporassa pitäisi olla koska siellä jokaisen viestinsä voi kohdistaa haluamalleen ryhmälle. Ryhimien sisäinen vieistintä ei siis näy ulkopuolelle. Eihän?
Alla kuva ryhmä näkymästä. Ryhmän jäseniä voi siirtää ryhmästä toiseen kuvaa raahaamalla. Yksinkertaista.
Diaspora ehti jo kerran kaatuakkin ja se tuntuu tomivan hieman hitaan laisesti. Alfa- eli kehtiysversiosta on kyse, joten voinemme odottaa tekniikan ja ominaisuuksien kehittyvän.

4 kommenttia:

 1. Jahas, nyt se raahaaminen selvisi!

  VastaaPoista
 2. Huomasitko, että toistaiseksi noihin @joindiaspora.com saa tällaisen vastauksen "We see you tried to email a diaspora handle. This is not actually an email address yet, but one day maybe it will. For now, you should log on to your diaspora account and try and search for your friend using the address they gave you."

  VastaaPoista
 3. Kiitos tarkennuksesta. Eli se e-maili ei vielä olekkaan e-maili. Ehkäpä hyvä niin.

  VastaaPoista
 4. Paljon on kehitettävää vielä, mutta jotain tästä voi kehkeytyäkin. Alpha on niin alkua...

  En halua yhtään mailiosoa enää, joten ei haittaa, ettei pelaa.

  Fb:n kaatajaa ei tule, mutta, jos tietoturva pysyy kunnossa, voi täyttää monen kohdalla kohdan, johon Fb ei pysty.

  VastaaPoista