maanantai 6. joulukuuta 2010

Nokia yrittää Foursquaren paikalle

Foursquarehan on se nettipalvelu, jota käyttämällä voi julistaa maailmalle tai pelkästään kavereilleen, että täällä ollaan ja tullaan ehkä toistekkin. Kun tsekkaa (check in)  itsensä Fousquaressa riittävän usein vaikkapa työpaikalleen, ostoskeskukseen tai lähijunaan, huomaakin pian ylenneensä pormestariksi (= mayor). Pormestaruus koskee tietysti vain Foursquaren valtakuntaa. Toisaalta kun on onnistunut keräämään lauman kavereitaan Foursquareen, voi heidän läsnäolonsa tarkistaa vaikka katsomalla Foursquaresta ketä onkaan lähistöllä. Kätevää. Jotkut firmat voivat tulevaisuudessa ehkä palkita Foursquare- pormestarinsa jotenkin jos tämä on vaikka kehaissut ja suositellut firman palveluja netissä. Suomessa ei kuitenkaan Foursquaren käyttäjiä vielä paljoaakaan ole, joten palkintoa voit joutua odottelemaan pitkäänkin.

Entä sitten Nokia? Muuttaako se tilanteen? Nokian beta labs-sivustolla on jaossa beta-versio Nokian Ovi Kartta-ohjelmasta, jossa on mukana myös Check In- mahdollisuus. Ohjelma on vielä testivaihessa ja sen voi ottaa kännykässään käyttöön jos on avannut itselleen Nokia -tilin eli ovi-sähköpostin.

Nokian OVI Check In toimii samalla periaatteella kuin Foursquaren vastaava, mutta koska ominaisuus on kytketty karttaohjelmaan, on se huomattavasti kätevämpi ja suosio riippuukin mitä mahdollisuuksia Nokia tällä asiakkailleen onnistuu tarjoamaan. Kokeilin ohjelmaa ja tein myös yhden check innin. Facebook ja Twitteri-kaverin tämän jo varmaan huomasivatkin. Ohjelman käyttö on yksinkertaista, mutta vasta pidempiaikainen käyttö paljastaa kuinka käyttökelpoinen tämä ohjelma onkaan. Jatkan testailua Joulua odotellessani.

Alla video, joka kertoo miten homma toimii.