lauantai 22. tammikuuta 2011

Nano Nano - Grip!

Ladulle tekis taas mieli näin melkein kymmenen vuoden suksettoman kauden jälkeen. Kuinkahan sujuu ja lipsuu kun ladulle pääsen? Sen tietää sitten kun käy suksikaupasta sukset ja hyppää ladulle. Mutta minkälaiset sukset? Tekniikka on kehittynyt ja nyt puhutaan paljon nanosuksista, joita mm. Peltonen on kehittänyt ja nimennyt Nanogripiksi. Nanogrip viittaa nanotekniikkaan ja sitä se kai onkin, koska esitteiden mukaan Nanogrip-suksia ei tarvitse voidella ollenkaan ja silti ne toimivat hyvin kelillä jos toisellakin. Peltosen esitteen mukaan suksi toimii lämpötilavälillä plus kymmenestä miinus kahteenkymmeneen. Aktiivihiihtäjien mukaan tämä ei ihan pidä paikkansa ja nanogrippi ei toimi kunnolla jos pakkanen ylittää kymmenen astetta. Minä en ole aktiivihiihtäjä vaan lähinnä hiihtelijä ja aikomukseni on nanosukset ostaa, koska suksien voitelu on sitä vihoviimeistä hommaa. Hiihtoniilot tietysti tulevat minua ojentamaan ja selittävät, että helppoahan se voitelu on ja lykkäävät teippiä tarjolle.

Kävin tänään suksikaupoissakin Riihimäellä, mutta nanosukset olivat joko lopussa tai tarjolla oli minulle väärän kokoisia sivakoita. Lisää oli toki tilattu ja minulle luvattiinkin, että ensi viikolla löytyisi sopivia. Vähän vielä   hankintaa harkitsen, koska satuin lukaisemaan tästä blogista aika kriittisiä näkökulmia pitopohjasuksista ja juuri tästä Peltosen NanoGrip-suksesta.

Entäpä laskettelu sitten? Siitäkin on jo vuosikymmen kulunut kun tunturin rinnettä viimeksi alas laskin. Aioskelen kuitenkin, että seuraavana Pääsiäisenä suuntaan Pyhätunturille ja vuokraan laskettelusukset. Perherinteessä totuttelen ja sitten ylempää. Eiköhän ne suksitaidot ole suomalaisen ja varsinkin lappilaisen geeneissä. :)

Lentokoneessa muuten peritään suksipaketista 30 euron matkatavaramaksu. Jos lennät Lappiin kerää samaan suksipussiin useampi suksipari niin säästät. Tai jätä omat sukset kotiin ja vuokraa hiihtimet vasta perillä.