lauantai 2. huhtikuuta 2011

iPadia odotellessa

Kirjoitin viime vuonna aika kriittisesti Applesta ja sen tuotteista. Viisi syytä.
Kuitenkin muutama päivä sitten tilasin maaliskuussa myyntiin tulleen iPadin ja sitä nyt jo hieman kärsimättömästi odottelen.

Mikä muutti mielen?


Totta puhuen olin jo viime vuoden puolella aikeissa hankkia iPadin, mutta arvelin silloin, että minulla ei olisi käyttöä laittelle koska käytössäni on jo kännykkä, läppäri ja pöytäkonekkin. Kaikilla niillähän pääsen nettiin silloin kun haluan.
Kännykkä on aina mukana ja sillä (N8)  voi helposti seurailla uutissivustoja, Twitteriä, Facebookkia ja blogejakin ja katsella myös Ylen Areenaa ja Yuotubea.
Mutta, mutta..nälkä kasvaa syödessä ja haluas tehdä enemmän. Esim. tämän blogin kirjoittaminen ei oikein kätevästi kännykällä suju, ei myöskään kirjojen tai lehtien luku. Kännykkä mahtuu taskuun, mutta oikeasti sen näyttö on aika pieni kun sitä olohuoneen sohvalla säätelee ja katse zoomailee kännykkän ja television välillä. iPad tulee siis oikeastaan kännykän ja läppärin väliin tuoden myös jotain uusia käyttötapoja mukanaan. Luulisin.

Mutta

Apple sanoo 2.4.2011 iPad2 tilauksestani näin:

Not yet shipped
Estimated Shipping: 25 Apr, 2011 
Estimated Delivery: 05 May, 2011

Odottelen edelleen ja mietin mihin sitä käyttäsin? Mikä sitä viivästyttää.....

4 kommenttia:

 1. Itse hommasin aikoinaan miniläppärin TV-katselun ohessa käytettäväksi, mutta sitten kun ostin iPhonen niin on miniläppärin käyttö jäänyt aika vähäiseksi. Syy on se, että Apple on vaan osannut tehdä iPhoneen erittäin hyvän käyttöliittymän esim. nettisurffailuun.

  Parhaiten asian huomasi, kun tässä yhtenä päivänä yritin vanhalla Nokialaisellani mennä nettiin. Minulta meni hermot ennen kuin puhelin suostui ottamaan yhteyttä, kun olisi kaikki asetukset pitänyt laittaa uusiksi ja ilman ohjeita se vaikutti todella kankealta, Ihan nykypäivän Nokialaisiin tuota minun vanhaa Nokiaa ei voi rinnastaa, mutta on silläkin aikoinaan vähän joitakin nettisivuja selattu.

  iPhonen oston jälkeen vakuutuin Applen laitteiden käytettävyydestä niin, että ostin sitten vähän ajan kuluttua myös Mac minin. Ensin vain käytetyn, jota vähän aikaa käyttelin ja myin pois ja ostin uuden. Tyytyväinen olen siihenkin ollut, vaikka joiltain osin tuntuu, että linux pyörii useamman käyttäjän koneella vähemmällä muistilla sutjakkaammin.

  Mutta uskon, että tulet olemaan iPadiisi tyytyväinen, joskin jotkut Applen rajoitukset voivat aiheuttaa vähän tyytymättömyyttäkin niin kuin itsellänikin on tullut vastaan iPhonen kanssa. Olisin nimittäin halunnut iPhonen kuvan televisioon ja ostin sitä varten kaapelin, tosin en alkuperäistä, ja huomasin sitten, että vain määrätyistä ohjelmista pystyy siirtämään kuvaa televisioon. Mulla kuva tuleee vielä mustavalkoisen, joka on kyllä kaapelin syy, mutta kun tuli Kiinasta halvalla ostettua, niin kärsin itse vahingon. Ei pitäisi sortua noihin Kiinan tuotteisiin.

  Katselin netistä kerran yhden videon, jossa 2vuotias lapsi käsitteli iPadia ihan hienosti, joten todella helppoa sen käyttö on. Tosin mun 2 vuotias pojan tytär osaa myös jo iPhonesta laittaa videon päälle :)

  Tässähän tulikin jo kirjoitettua vähän asiaa ja asian vierestä, joten hyvää jatkoa tulevan teknoaparaatin parissa :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista Tuomo :)Jaksan kyllä odotella ja uskon, että käyttöä iPadille löytyy.

  VastaaPoista
 3. Itse pidän iPadia melko turhana, se on edelleen kuin iso iPod Touch, joka minulta sattuu löytymään. En ostaisi iPadia vain lehtien lukua varten, eikä kirjoittaminenkaan ole varmasti mitään kaikista miellyttävintä kosketusnäytöllä, ainakaan omasta mielestäni.

  Vaihtaisit kännykkää vaikka HTC Desire Z:aan. Siinä on kosketusnäytön lisäksi kiinteä QWERTY-näppis, kohtalaisen iso näyttö, jolla on mm. mukava lukea verkkolehtiä, RSS-syötteitä, loputtomat mahdollisuudet, avoin Android-järjestelmä ja ihana SoMe-integrointi. Arvostelu ja esittely löytyy blogistani.

  Vaikka itse saattaisin pettyä iPadin ostamisen jälkeen, toivotan sinulle hyvää jatkoa iPadin kanssa! Jään odottamaan innolla arvosteluja laitteesta.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommentista Rolle. Kännykkää en vaihda koska se toimii ihan mukavasti. RSS-syötteitä en ole oppinut omaksi ottamaan.
  iPadin saatuani ja vähän aikaa sitä käytettyäni kirjoitan tänne kyllä käyttökokemuksista.

  VastaaPoista