perjantai 19. elokuuta 2011

Anna oli vastahakoinen, mutta leppyi lopulta

Eilen 18.8.2011 ilmestyi jakeluun se Nokian kauan, liian kauan odotettu Anna. Symbian on kuitenkin väistyvä järjestelmä ja Nokia sen melkein kokonaan jo hylkäsi, mutta suostui sentään vielä jonkin aikaa Symbiania päivittelemään.
Minulla on Nokian N8 puhelimena, mutta en ole puhdas Nokialainen, vaan olen saanut Apple-tartunnan ja netissä samoileen ueseammin iPad2:lla kuin N8:lla. Sekakäyttäjä siis. Ja hyvä niin. Laiteuskovaisten kastiin en haluta asettua.

Anna päivittelyn aloitin kiirehtimättä vasta iltasella. Otin puhelimen virussuojauksen (Fsecure) pois päältä, koska muistan sen joskus menestyksekkäästi onnistuneen sovellusten asentamisten blokkaamisessa. Suljin myös kaikki muut käynnissä olevat sovellukset.
Tarkstin saatavilla olevat päivitykset ja Annahan se siellä oli ja vielä kahtena kappaleen! Myös OVI-kauppaan oli tarjolla päivitys. Oli vielä neljäskin päivitettävä listalla, mutta nyt jo sen unohdin.
Annoissa oli päivitysruksit, mutta ruksasin myös muut päivitettävät ja tökkäsin päivitykset käyntiin. (olikohan virhe?) Ja pävitykset alkoivat ja etenivät varsin hitaasti, vaikka wlanin kautta niitä ladattiin. Muutaman minuutin kuluttua puhelin käynnistyi uudelleen ja jatkoi päivittelyään. Puolen tunnin päästä piti hyväksyä jotkut käyttöehdot. Kyselijänä oli Microsoft corporation. Hyväksyin. Puhelin käynnistyi toisen kerran uudelleen ja käynnistymisen yhteydessä Fsecure heräsi valittelmaan, että suojaustaso on matalanlainen ja häipyi samantien  jonnekkin taustalle (sotkiko Fsecure päivitysohjelman?). Päivittely jatkui ja jatkui. Kun aika oli kulunut reilu tunti puhelin ilmoitti, että päivitykset eivät onnistuneet ja tuloksena oli kolme epäonnistunutta päivitystä. Epäonnistumisen syystä puhelin ei hiiskahtanutkaan. Tuossa vaiheessa oli mieli varsin synkkä ja meinas N8 Annoineen lentää vittikkoon tai oikeastaan e-romukeäykseen. Harkinta kuitenkin palasi nopeasti ja aloin yrittelemään uudelleen. Ei tulosta. Muutamat puhelimen toiminnot olivat kuitenkin muuttuneet: Pystynäppis oli ilmestynyt tosi pieninen kirjaimineen, mailin look oli muuttunut epäselvän siniseksi, kamera oli uusiutunut kuten kalenterikin. Puhelin toimi, mutta nihkeän hitaasti.
Lopetin päivittelyt siltä illalta. Jurputin päivitysongelmasta Facebookkiin, Twitteriin, Google+:aan ja Qaikuun. Sain myötätuntoa. Monilla kavereillani päivitys oli mennyt sukkana läpi.

Aamulla herättyäni ja aamukahvit hörpittyäni, tartuin puhelimeen ja sammutin sen. Käytin koiraa lenkillä ja metsästä palattuani käynnistin puhelimen. N8 oli kuin uusi ja Anna oli näköjään asentunut!  Muhi ilmeisesti yön aikana bittinsä paikoilleen. Puhelimessa on nyt Anna, mutta päivityspulikka ei sitä tiedä, vaan tarjoaa edelleen kahta Annaa ja näyttää yhtä Ovia.  Kun kokeilee päivitystä saa minuutin kuluessa ilmoituksen, että ei onnistu.
Mitenkähän nuo roikkuvat päivitykset saa pois?

N8 toimii Annalla ihan mukavasti eikä siinä ole päivän tehokäytön aikana ongelmia ilmennyt. Mail toimii nyt entistä nopeammin, kalenterin toiminnallisuus on parantunut ja kamera käynnistyy hieman entistä nopeammin. Käytettävyys on parantunut, mutta ei ehkä niin paljon kuin odotin.

ps. Fsecuren mobiili-sovellus ei toimi. Käynnistyessään puhelin ilmoittaa, että tapahtui jotain laitonta ja sovellus suljetaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti