perjantai 14. lokakuuta 2011

IOS 5 oli hankala, hankalampi kuin Anna?

Pari päivää sitten huomasin twitterissä porukan tweettailevan jostain päivityksestä. Saman aiheisia tweettejä tuli koko ajan ruutuun ja pian huomasin, että kyse oli Applen jo paljon hoetusta IOS 5 päivitksestä, joka oli tulossa myös iPadiin. Sanottiin, että iTunesin kautta se olis tarjolla ja sielä ladattavissa. Koppasin iPadin auki ja iTunesin myös, mutta eihän siellä mitään ollut. Sitten muistin, että iPad pitääkin liittää piuhalla tietokoneeseen päivityksiä varten kuten se ihan alussa piti liittää laitteen ensimmäistä käynnistämistä varten.
Piuha kiinni ja PC:ssä iTunes auki. Alkoi armoton synkronointi kun iPad ja tietokoneen iTunes alkoivat synkkaamaan tiedostoja. Tämä oli toinen kerta kun liitin iPadini tietokoneeseen ja tälläkin kerralla ihmettelin miksei tämä kytkentä lataa laitteen akkua vaikka sähköä olisi kätevästi tarjolla.
Puolen tunnin synkkausoperaation jälkeen iTunes ehdotteli laitteen päivittämistä. Klikkasin, niin kilkkasin koska tämä päivitys piti käynnistää tietokoneella! Nyt pitää varmuuskopioida! Mitä se synkronointi sitten teki? Kopioi iPadin tiedot tietokoneelle,mutta nyt varmuuskopioidaan. Varmuuskopiointi kesti ainakin puoli tuntia.
Sitten alkoi varsinainen päivityspaketin lataus, mikä sujui suhteellisen nopeasti ja ruutu näytti, että latausaikaa on jäljellä kolme minuuttia. Kolmen minuutin kuluttua aikaa oli jäljellä kuusi minuuttia. Lukema oli kuudessa minuutissa ainakin parikymmentä minuuttia, minkä jälkeen ruudussa vilahti joku valmistellaan asentamista teksti.
Valmistelu päättyi virheilmoitukseen "3200" tai jotain.

Lähdin saunaan ja kiuas toimi kuten pitikin. Huomasin, että kiuaskivet pitäisi kai taas päivittää.
Löylyn jälkeen palasin iPadin ja tietokoneen ääreen. iTunes tarjosi synkronointia, päivitystä ja varmuuskopiontia. Klikkailin homman käyntiin menin jäädyttelemään hermoja.
 Palasin vartin päästä ja huomasin, että nyt asiat olivat edenneet ripeästi. Päivitys oli jumissa jo alle puolen tunnin! Ei näkynyt mitään virheilmoituksia, mutta iTunes muistutti, että nyt vois päivittää.
Päivitin, mutta ei se päivittynyt! Vilkaisin twitteriin ja siellä virtasi IOS5-tweettiä:
  • Pävitys oli hidas, mutta sujui hyvin
  • Was gonna download th  software but so many ppl are having issues with it, am contemplating not.........
  • Mulla meni hermot iPadin päivityksen kanssa. Piti käynnistellä uudestaan Maccia ja iPadia, resetoida, jne. X kertaa. 
Luovutin ja ajattelin jatkaa seuraavana päivänä.

Päivitysyritykset jatkuivat ja noin kuudennen kerran jälkeen alkoit tapahtua jotain lupaavaa. Päivitys valmistui ja iPadi kysyi otetaanko uusi iPad vai otetaanko iTunesista se vanha? Valitsin, että iTunesista koska siellä oli laitteen data ja ohjelmat tallessa. Tapahtui virhe ja SIM-kortti on suojattu! Näpyttelin koodin, minkä jälkee oli taas valittava uusi tai vanha. Valitsin taas iTunesista sen vanhan. Ei onnistu. Tietokoneen ruudussa iTunes näyttää jotain virheilmoitusta. Valitsin Uusi iPad ja pääsin eteenpäin ottamaan käyttöön iCloudia, jota ei voinut ottaa käyttöön. Muutaman valinnan jälkeen iPad oli päivitetty, mutta se oli tyhjä. iTunes oli jumissa ja käynnistin tietokoneen uudelleen, mink jälkeen iPad alkoi imuiroimaan dataa tietokoneelta. Noin tunnin kuluttua kaikki oli kohdallaan.Katsoin ja taputtelin iPadia ja saatoin todeta, että päivityksen tuomat muutokset eivät olleet vaivan arvoisia. Eivät ainakaan tällaiselle sekakäyttäjälle, jonka laitekannassa on W7, Nokia N8 ja Applen iPad2. Jotain pikkukivaa, lehtihyllyä ja voi kuviakin tviitata Twitteriin. App Storessa odotti kuusi sovellusta päivitystään. Update all nappula ei toiminut ja joka sovellus piti päivittää erikseen. Kätevää. Applen ylistetyt systeemit alkavat palautua maanpinnalle sädekehä himmentyen.

Netissä kirjoiteltiin, että vaikeudet johtuiva suuresta päivitysten latausmäärästä.Vaikea on uskoa, että kaikki vaikeudet siitä johtuisivat. Asennuspaketti kuitenkin latautui joka kerta ja homma hyytyi siihen asennukseen.

Nokian Anna-päivitys N8 puhelimeen meni näin Anna

iPadin käyttökokemuksista kirjoitin näin

 2 kommenttia:

  1. Jotain on failattu jos kirjoitit oikeasti, että päivitys latautuin joka kerta. Kun se lataa sen kerran jos se saa sen ladattua, sen jälkeen jos ei onnistu tarkistua Applen palvelimelta ei se sitä uudestaan enää lataa vaan yrittää aina kun päivät sitä samaa pakettia.

    Lisäksi jos laitteelta on otettu kerran synkronointi ja varmuuskopio ei se ota uutta ellei ole muutoksia tehty.

    VastaaPoista