maanantai 7. marraskuuta 2011

iUnthink

Are You Unthinker or Unthinkable? Who cares!

Sain, tai oikestaa pyysin kaverilta Unthink-kutsun vaikka vielä joitakin päiviä sitten totesin, että tyydyn nykyisiin somepalveluihin enkä enään lisää niitä kaipaa. Uteliaisuus kuitenkin voitti ja lähdin tutustumaan taas uuteen Facebookin uhkaajaan. Diasporan jo kokeilin enkä alkuinnostuksen jälkeen sitä enään omaksi kokenut. Poistin tilin Diasporasta.


Kirjautumisen jälkeen ensivaikutelma Unthinkista oli karu. Käyttöliittymä on Facebookiin verrattuna kankea ja insinöörimäinen eikä siitä Facebookin sinisyyttä löydä. Asetuksia löytyy vaikka mille tasolle, mutta se huonontaa käytettävyyttä samoin kuin sivun alaosassa virtavaa, sivun latautumista hidastava Unthink News.Yksityisyyden suoja on kuitenkin huomattavasti selkeämmin hallittavissa kuin Facebookissa.
Palveluun voi kirjailla päivityksiään sekä lisätä kuvia, linkkejä ja videoita ihna Facebookin malliin. Tykkäyskin onnnistuu peukuttamalla, mutta inhonsa tai epäsuosion voi ilmaista peukuttamalla alas osoittavalla peukalolla. Facebookissa tai Google+:ssa ei näin tehdä, vaan täytyy tykätä tai olla tykkäämättä plussalla tai ilman.

Päivityksensä voi Unthinkissa jakaa kolmessa eri roolissa. Public-, Lifestyle- ja Professional-päivityksille on omat lootansa, joiden näkyvyyttä ja löydettävyyttä voi säädellä. Tämä mahdollistaa vapaa-ajan päivittelyn ja ammattimaisen roolin erillään pitämisen. Lifestyle on vasta tulossa ja siihen tulevien päivitysten sisältöajatus jää vielä arvailujen varaan. Kullekkin roolilleen, myös Lifestyle,  voi rakentaa oman profiilin ja laittaa oman profiilkuvan. Päivityksissä voi käyttää myös Twitteristä tuttuja hashtageja esimerkiksi tähän tyyliin #unthink
Unthink-tilinsä voi poistaa ja kaiken sinne tallentamansa tallentaa omalle koneelleen huomattavasti yksinkertaisemmin kuin Facebookissa.

Jos haluat Unthink-kutsun, laita pyyntö kommenttina tai lähetä mailia. Kun kirjaudut, saat aika pian seuraajan, joka toivottaa sinut tervetulleeksi. Seuraaja on Kat Indopoulou, joka on ilmesesti Unthink-palvelun kehittäjiä.Valitin päivityksessäni Unthinkin hitautta ja kankeutta ja Kat vastasi heti näin:
Perusnäkymä
Yksityisyysasetuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti