sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Ja Klouttia kanssa!




Klout on nettipalvelu, joka mittailee nettiaktiivisuuttasi ja siten vaikutusvaltaasi. Klout laskee pisteitä sinulle, vaikka et palvelua käyttäisikään. Näin kaverisi, jotka Klouttiin ovat kirjautuneet, näkevät vaikutusvaltasi eli mystisen Klout-pistemään. Minulla Klouttipisteet ovat liikkuneet maksimissaa lähellä arvoa 70 ja vielä viimeviikolla arvoni tällä mittarilla mitattuna oli 58. Pistemäärä nousee jos tweettaat huomiota herättävästi ja tweettisi jaetaan edelleen ja siihen vastataan. Samalla periaatteella pisteitä kertyy tai poistuu Facebookin, Google+:n, Flickrin, Bloggerin, Yotuben käytöstä. Kloutin sivuilla voit vertailla saavutuksiasi muiden vastaaviin, jakaa plussia kavereille ja jakaa pistesaldoasi Twitteriin, Facebookkiin muiden kiusaksi tai haasteeksi. Miten Klout arvostaa mitäkin palvelua on minulle jäänyt epäselväksi ja saa oikeastaan jäädäkkin. Kyllästyin Klouttiin ja päätin poistua koko palvelusta. En löytänyt motivaatiota alkaa tweettaileman tai muuten  virittelemään nettiaktiivisuuttani klout-saldoni korottamiseksi. Saldon perusteella ei havaintojeni mukaan pysty päättelemään paljoakaan kyseisen henkilön tai aktiivisuutensa laadusta. Provo tai huippuammattilaine voi saada samat pisteet.
Kannatta siis vilkaista mitä henkilö on nettiin tuottanut jos haluaa tuntea kaverin tavat tarkemmin.

Kloutista poistuminen

Kirjaudu ensin tunnuksillasi Klouttiin. Kirjautuminen onnistuu Twitterin tai Facebookin kautta.
Kloutin kotisivulla, aivan sivun alalaidassa, on harmaa linkki Privacy otsikon Klout for developers alapuolella.
Privacy-sivulla mene ihan sivun alalaitaan kappaleeseen Use of data ja klikkaa linkkiä tekstistä
If are not a Klout user and wish to opt out of Klout, please click here. If you have a Klout account, please sign in before following this link in order to delete your account.
Huom. Jatkaaksesi sinun pitää olla kirjautunut.
Klout kysyy vielä perusteluja poistumiselle.
Once you opt-out you will be removed from Klout.com within 24-48 hours. You will be removed from our API within 7 days. Traces of your data may be in our scoring system for up to 180 days after opting out. If you decide to opt back into Klout you will have to sign up again and it will take at least 90 days for us to accurately measure your influence.
Muista vielä poistaa Klout-lisäkkeet Facebookista ja Twitteristä.