maanantai 9. tammikuuta 2012

Pikatestissä Deezer for iPad

Spotify on jo muutaman vuoden ajan ollut se suosikkisovellus musiikin kuuntteluun mobiilaitteilla. Toki Grooveshark ja moni muukin musiikkipalvelu toimivat vähintään yhtä suurella taikka suuremmallkin volyymillä - enkä tarkoita desibelejä - ympäri maailmaa. Olen ollut jo pitkää Spotifyn premiun-käyttjä eli maksan musiikista noin kympin verran kuukaudessa ja saan sillä musiikin niin tietokoneelle kuin kännykkäänkin soimaan. On mukaava tahdittaa vaikka kuntosalipullistelujaan Spotifyn laajalla musiikkivalikoimalla.

Entä sitten Deezer? Kuulin tai okeastaan huomasin kun Twitter-tuttuni tweetissään mainitsi Deezerin ja kyseli sen ominaisuuksista. Surffailin sitten nopeasti iPadilla sivulle www.dreezer.com vain huomatakseni, että palveluun kirjautuminen ei iPadin Safarilla onnistu. Kuva kertoo syyn :) Esitteluvideo peittää kirjautumisruudun.


Kävin sitten lataamassa Deezer-sovelluksen App Storesta iPadiin ja jo pian kirjautumisen jälkeen sain Deezerin soimaan.

Pikainen silmäys paljasti Deezerin käyttöliittymän Spotifyn vastaavaan verrattun selkeämmäksi ja yksinkertaisesti paremman näköiseksi. Deezer pysyy oikein päin kun iPadin kääntää vaaka-asentoon. Spotify on tällöin tyylikkäästi kyljellään.


Soittolistojen kokoaminen käy näppärästi, tökkäämäällä kappaleen oikealla puolella olevaa +merkkiä. Kappaleen voi myös ostaa itselleen lataamalla sen iTunesiin ylävalikon ostoskärryn muotoisella painikkeella. Hakutominto on nopea ja pikaisella selailulla musiikkivalikoima vaikutti vähintään yhtä laajalta kuin Spotifyllä. Deezerin iPad-sovellus pitää sisällään myös valikoiman nettiradioita. Valikoiman kattavuutta en vielä alkanut tutkimaan, mutta radiokanavia löytyy riittävästi.
 Entäpä äänen laatu? Soittelin samoja kappaleita sekä Spotifyllä että Deezerillä, mutta en huomannut mitään eroa kun käytössä oli pelkästään iPadin oma kaiutin. Kuulokkeilla ja suuremmilla kaiuttimila voi Spotify äänimaailma osoittautua paremmaksi. Tai sitten ei.

Spotifyn käyttöliittymä iPadissa on selvästi tehty puhelimelle ja Spotify tuntuukin iPadissa varsin epäkäytännölliseltä sovellukselta. Mielestäni iPadin musiikki- ja ääniominaisuudet ova varsin vaatimattomat ilman lisävarusteita. En ole lisävarusteita vielä hankkinut koska kuuntelen musiikit muilla välineillä.
Yhteenvetona voin todeta, että Deezer on iPadissa Spotifyä parempi musiikkisovellus. iPadin Spotify-sovelluksessa ei ole radiokanavia. Molemmista voi kaveriensa kiusaksi heittäa soittolistansa tai just soivan kappaleen linkin Facebookkiin tai Twitteriin ja Spotifyn voi säätää tekemään se automaattisesti. Deezer-sovellus on saatavissa myös N8:lle, jossa Spotify ainakin vielä on voinut jatkaa toimintaansa ilman merkittävää kilpailua. Hinnaltaan molemmat sovellukset ovat samalla tasolla, eli noin kympillä saa soitella musiikkia niin tiekoneella kuin kännykälläkin. Kirjautumalla Deezeriin saa maksutta 48 tuntia käyttöaikaa, joka kannattaa käyttää ohjelman testailuun.

Entä tietokoneversiot?

Spotify toimii W7:ssa omalla sovelluksellaan, joka on hvyinkin kätevä. Deezer sen sijaan toimii suoraan selaimella eikä ollenkaan huonosti sekään. Näin pikaisella kokeilulla en pysty näitä versioita paremmuusjärjestykseen laittamaan, mutta veikkaan, että pysyn jo tottumuksen vuoksi Spotifyn käyttäjänä ja uskon, että Deezerin tuoma kilpailu pakottaa myös Spotifyn parantamaan palveluaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti