sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Your Social Magazine - Flipboard vai Flopboard?

Sosiaalinen media tarkoittaa meille monelle läsnäoloa ja aktiivisuutta useilla eri foorumeilla, joiden hallintaan on tarjolla useita erillaisia työkaluja. Vaikka kaikki foorumit ovat käytettävissä myös kännykän, tabletin tai tietokoneen selaimella, löytyy kaikkiin laitteisiin lisäksi omia sovelluksia, jotka voivat yhdistään samaan sovellukseen ainkakin Facebookin ja Twitterin tai jopa puolenkymmentä muuta palvelua.

Flipboard on ratkaisu, joka niputtaa yhteen suuren valikoiman palveluja ja se toimii ainakin iPhonessa, iPadissa, Android-laitteissa sekä Kindlessä. Latasin Flipboardin pari päivää sitten iPadiin ja olen sen nyt viritellyt omaan käyttööni sopivaksi.

Liitin Flipboardiin, Twitter-, Facebook-, Linkedin-, Goole+-, Youtube- ja Instagram-tilini.
Käyttöliittymä toimii mukavasti kosketusnäytällä ja näkymiä voi selata kuten kirjan sivuja.  Etusivulle ja sitä seuraaville Flipboard-sivuille voi kerätä kuvalinkkejä itseään kiinostaviin kokonaisuuksiin.

Päivityksiä eri palveluista voi lähettää toisiinsa ja päivitykseen voi liittää näyttökuvan. Päivitys onnistuu vain yhteen palveluun kerrallaan.
Käytettävyys on on hyvää tasoa ja Flipboard on yksi alusta, jolla voi hallita kaikkia somepalvelujaan sekä seurata mielenkiintoisia uutis- ja muita katsauksia. Esim. nyt voi seurata USA:n presidentin vaaleihin liittyvä uutisointia Election 2012:lla lisämällä sen etusivulleen. Tekniikkaan, tieteeseen, matkailuun, urheiluun sekä bisnekseen liittyvää materiaa löytyy todella paljon.

Hyvää:
 • Kaikki palvelut käytettävissä yhdellä sovelluksella
 • Hyvä käytettävyys
 • Twitter- ja Facebook-linkkien sisältö näkyy ilman klikkausta
 • Tyylikäs käyttöliittymä
 • Tarjolla paljon seurattavaa sisältöä
 • Musiikkipalvelut
 • Etusivujen muokattavuus
 • Inside Flipboard
 • Mahdollisuus liittää näyttökuva päivitykseen
Huonoa:
 • Ei ilmoituksia ( Twitter-maininnoista voi lisätä linkin etusivulleen)
 • Kynäpainikkeen kankea toiminta
 • Näkymät eivät päivity tai päivittyvät hitaasti ellei paina päivityspainiketta etusivulla 
Johtopäätös

Flipboard on sen verran monipuolinen ja kätevä ohjelma, että jatkan sen käyttämistä ja suosittelen muillekkin.


Näyttökuvia ja kommentteja eri tilanteista


Etusivu
Seuraava sivu, jossa omia linkkejä
Kun ottaa käyttöön Flipboad-tilin, saa näyttöönsä All Tilmelines ja All Photos- näkymät, joista saa ruudulleen kaikkien verkostojensa viestivirran tai kuvavirran.

Tilit
Facebook

Flipboard näyttää Facebookin uutisvirran sekä ryhmät ja sivut.
Facebook
Päivityksen voi tehdä tökkäämällä oikean alakulman kynäpainiketta. Painiketta saa ainakin iPadilla tökkiä useamman kerran ennen kuin pääse päivitystään kirjoittamaan. Päivityksensä voi jakaa Facebookkiin, Twitteriin tai LinkedInniin, mutta vain yhteen näistä.  Uutisvirtaa voi selata sivuina tai päivitys kerrallaan.
Flipboard ei piippaa tai muutenkaan näytä notifikaatioita eli ilmoituksia kun päivitystäsi on kommentoitu tai sinut mainittu esim. Facebookissa, Twitterissä tai Goole+:ssa.  Tämä on suuri puute.

Twitter

Kun Twitteriä käyttää Flipboardilla, meinaa Twitterin merkkirajoitus unohtua koska näkymä ei näytä Twitteriltä ja tweetattujen linkkien sisältö näkyy melkein kokonaisuudessaan. Normaalit tweetit näkyvät näytön oikeassa reunassa.
Twitter
Googel+

Google+ toimii hyvin Flipboardissa ja näyttää samalta kuin iPadin Google+ -sovelluskin.
Goole+
YouTube

YouTube-videoiden selaus ja katsominen on helppoa ja sujuu mukavasti. Videoiden lataus YouTubeen ei Flipboardilla onnistu.
YouTube
LinkedIn

Flipboard sopii myös LinkedInnin selailuun ja komentointiin sekä plussailuun.

Linkedin

Musiikki ja radio

Flipboardin kautta voi kuunnella myös musiikkia ja radiolähetyksiä. Lähetykset jäävät soimaan taustalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti