torstai 16. tammikuuta 2014

Vegaanihaaste puolivälissä!

Reilu kaksi viikkoa on nyt aterioitu ilman eläintuotteita. Paitsi,että kerran lipsahti maitoa kahviin ja toisen kerran kun söin vähän salattia, jonka kastikkeessa oli munaa.
Kauppojen ja markettien hyllyjen välissä olisi kannattanut olla askelmittari mukana, sen verran paljon on sopivien syötävien löytäminen minua kauppareissuilla kävelyttänyt. Oikeaa vegaanihyväksyttyä syötävää on yleensä kuitenkin löytynyt helposti, mutta vanha tottumus ohjaa minut edelleen helposti, lähes automaattisesti maito-, juusto- ja lihatuotehyllyjen ääreen.

Miltä vegaanielo nyt tuntuu?

Juustoja ikävöin, mutta muuten olo on mitä mainioin ja painoa on kertynyt pari kiloa lisää. Painon lisääntyminen ei ole hyvä asia. Luulin aikaisemmin, että kasvisyönti hoikistaa kun kaikki eli molemmat tuntemani, kavissyöjät ovat hoikkia. Läheiseni ja työkaverini ovat suhtautuneet vegaanihaasteeseeni lähinnä kiinnostuneesti eikä mitään vähättelyä tai varoittelua ole kuulunut.

Mitä olen syönyt?

Aika normaalia ruokaa. Puuroja, keittoja, leipää, hedelmiä, kasviksia, marjoja, pähkinöitä ja kyllä, myös soijarouhetta, -juomia, -jugurtteja ja muita soijatuotteita. Makaronilaatikkoa ja hernekeittoa, mutta karjalanpaistia ilman karjalaa ja paistia en ole kokeillut. Reseptejä löytyy netistä ja nyt Vegaanihaasteen aikana saan joka päivä sähköpostiini Vegaanihaasteen uutiskirjeen, jossa on paljon hyviä reseptejä. Itse löysin marketista falafel -paketin, jossa oli pussillinen jauhtetta, josta sai pienellä vaivalla todellä maukkaat falafel -pyörykät.
Falafel -pyörykätSoijanakkejakin olen syönyt ja hyvin maistuvat nekin, vaikka eivät toki nakille.

Hyviä reseptejä muidenkin kuin vegaanien käyttöön löytyy mm. ChocoChli -blogista ja Vegaaniliiton ruokareseptisivuilta sekä Wellberries -blogista.

Kasvispohjaisia "juustojakin" kaupoista löytyy ja voihan niitä tehdä vaikka itse ja teinkin, mutta huonolla menestyksellä. Ei maistunut. Cheesy -juustot ovat vielä maistamatta enkä niitä Riihimäen marketeista ole vielä löytänyt. Etsinnät jatkuvat.

Miten jatkossa?

Tammikuu menee kevyesti vegaanista ruokavaliota noudattaen ja helmikuun alussa päätän jatkanko vegaanityyliin vai palaanko lihapatojen ääreen. Ennen päätöstä katson onko ruokavalion muutos vaikuttanut kolesteroliarvoihin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti