sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Uusi design vs. retro

Muotoilulla haetaan käytettävyyttä, tunnettavuutta ja uutta näkemystä tuotteelle. Muotoilu myös myy. Alvar Aalto suunniteli kolmijalkaisen jakkaran joka ei keikkase (kolme jalkaa pistettä muodostavat aina tason), mutta saattaa keikuttajalla yllättäen kaatua. Jakkaran muotoilu ja muotoilija nimi tekivät jakkarasta suositun.

Apple on tunnettu tuoteidensa käytettävyydestä ja muotoilusta. Tuote on helppo tunnistaa Applen tuotteeksi ilman sitä omenalogoaki. Mutta eipä Applekaan aina onnistu tekemään kätevää tuotetta. Ei vaikka muotoilu ja koko tuoteidea on mitä mainioin.
Tarkoitan Applen puhelimien mukana tomitettavien kuulokkeiden kaunista säilytysrasiaa. Rasiassa on näppärät kolot kuulokkeille ja kuulokkeiden johdon voi kääriä siististi samaan pakettiin. Siisti, pikkaisen erikoisen näköinen paketti sopii hyvin taskuun ja kuulokkeiden johdot pysyvät järjestyksessä ja suojassa kolhuilta.

Olen nyt noin viikon ajan päivittäin käyttänyt kuulokkeita ja voint todeta, että vanha kierrätysttuote on paljon kätevämpi kuin Applen desing-tuote. Kuulokkeiden laittaminen Applen rasiaan on tarkkaa puuhaa ja vie aikaa ja kun johdot on saanut kierettyä paikalleen rasiaan huomaan, että kansi ei mahdu kiinni. On paineltava johtoja tiiviimmin kerälle ennen kuin kansi napsahtaa kiinni. Aikaa kuluu reilun minuutin verran mikä onkin nykyajan nopeuteen tottuneelle aivan liian pitkä.
Vanha kierrätystuote suoriutuu samasta alle kymmenen sekunnin ja on tosi eko.

Alla oleva kuva kertoo mikä tuo vanha kaikien puhelimien kuulokkeiden johdoille sopiva tuote on. Suosittelen
C-kasettikotele vs. Applen design



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti