sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Kirjamessut ja kirjat

Luen kirjoja mielestäni aivan liian vähän. Tämän vuoden tavoitteena oli lukea vähintään 30 kirjaa, mutta nyt loka-marraskuun vaihteessa lukema on vasta 12! Teini-iässä ahmin kirjoja mutten laskenut.  Viisikot, Tarzanit, Päätalot, Vonnegutit, Asimovit ja paljon muuta ja sarjakuvat. Lukeminen väheni, ainakin kirjojen kun lähdin opiskelemaan ja myöhemin työelämään.

Miksi näin?

Aika ei riitä lukemiseen kun on töitä ja on some, joka vetää puoleensa selailemaan muiden jakamia linkkejä ja elämänmenoa sekä viestejä, kommentteja, peukutuksia jne.
Tekosyitähän nämä kaikki koska kyllä lukemiseen järjestyy ja löytyy aikaa jos haluaa. Some on helppo sulkea hetkeksi ja jo puoli tuntia  lukemiseen varattua aikaa päivässä tuo vuoden aikaan paljon kirjoja luettujen hyllyyn ja elämyksiä, ajatuksia omaa päähän.

Messuilla

Kävin kirjamessuilla enkä ostanut yhtään kirjaa. Monta aioin. Taas. Joka tapauksessa messukäynti paljasti taas kuinka paljon ja kuinka erilaisia kirjoja on tarjolla. Lukemattomia kirjoja ja lukemattomia lukijoita. Videolla Paperi T:n ja Maija Itkosen haastattelut.

Mitä  luin viimeksi?

Joakim Zander, Uimari
Jyrki Heimo, Kellari
Niklas Modig, Tämä on Lean.

Mitä haluasin lukea nyt?

Suosittelen:

Paperi T, Post Alfa
Jari Tervo, Matriarkka
Philipp Meyer, American Rust (on jo hyllyssä)
Thugh Kitchen, The Official Cook Book: Eat Like You Give a F*ck!
Niklas Modig, This is Lean (on jo hyllyssä)

Aion nyt lukea enemmän kirjoja myös englanniksi koska halua parantaa englannin kielen taitoani. Se on tarpeen.

Amazon kirjakaupassa on valtava valikoima kirjallisuutta mistä hakea, valita ja löytää itselleen mielenkiintoista luettavaa
Esimerkiksi tämä Best seller keittokirja.


Mitä on Lean, josta puhutaan niin paljon?

Yksiselitteistä määritelmää siitä ei ole, mutta perustiedot Leanista saa lukemalla tämän kirjan. Lean on ajankohtainen nyt monilla työpaikoilla ja monet meistä ovat saaneet tai saamassa koulutusta Lean periaatteen soveltamiseen omassa työssä ja organisaatiosssa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti