torstai 22. joulukuuta 2016

Joulupöytään jotain uutta

Minulle joulu on jo 54. eli kovin samanlaisilta nämä joulut ja muutkin vuoden tapahtumat tuntuvat. Kohta on kevät, kesä, syksy ja taas joulu. Ei elo sentään pelkkää joulun ympärillä pyörimistä ole, vaan joulu lahjoineen ja hyvine ruokineen tulee sitten kun aika on. Lahjoja ja hyvää ruokaa vuoden pimeimpään aikaan.

On tässä joulussa kuitenkin jotain aikaisemmasta poikkeavaa. Olen nyt  melkein ensimmäistä kertaa tehnyt jouluruokia itse: vegaaniset porkkala ja kaksi erilaista kinkkua. Vuosi sitten tein vegaanisen maksalaatikon.

Vegaanisten ruokien nimet voivat ärsyttää koska nimet viittaavat liha- tai kalaruokiin. Porkkala on hyvä nimi ja porkkalaa löytyykin jo monesta joulupöydästä. Monet ärsyyntyvät koska porkkalan sanotaan muistuttavan kylmäsavulohta maultaan ja ulkonäöltäänkin. YouTube -videolla Vegaaninen kylmäsavulohi on hyvä klikkiotsikko. Moni ärsyyntyy niin, että katsoo videon ja jopa jakaa sen Facebookiin. Klik klik :)  Hyviä klikkiotsikoita ovat myös jalotofukinkku ja seitankinkku :)
Vegaaninen maksalaatikko on minusta huono nimi,vaikka se olisikin hyvä klikkiotsikko. Rusinainen herkkulaatikko olisi parempi.

Keksitkö paremmat nimet näille ruuille?

Seitankinkkuainekset ja raaka seitankinnku

Jalotofukinkku, seitankinkku ja porkkala


Miten nämä joulupöydän uudet herkut tehdään?

Seitankinkun tein Sika Säkissä -seitankinkkuaineksista, mutta siitä en tehnyt videota.  
Tässä hvyä ohje seitankinkun valmistamiseen


Porkkala tehdään näin


Jalotofukinkku tehdään näin

Vegaaninen maksalaatikko tehdään näin

YouTube -kanavaltani https://www.youtube.com/c/TimoKantola löydät lisää ruoka- ja muitakin videoita. Käy katsomassa, kommentoimassa ja tilaa kanava.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti