maanantai 28. kesäkuuta 2021

Etämuutto koronan aikaan?

Muutto, mutta kuka hoitaa järjestelyt?

Muutin Helsingistä Ouluun maaliskuussa 2021 koronapandemian aikaan. Miten muuton saattoi järjestää turvallisesti välttäen matkustamista Helsinkiin, jossa pandemia, tartuntamäärät ovat olleet suurimpia Suomessa. Myös matkustaminen edestakaisin Oulusta Helsinkiin ja takaisin Ouluun junalla tai lentokoneella on riskialtista. Minullahan ei ole autoa, ei edes ajokorttia ja en voi itse ajaa muuttotavaroita mihinkään tai ajaa järjetämään muuttoa Helsinkiin. 
Muutin Helsingistä Oulun koronatestin ja viikon sisälläpydyttelyn jälkeen. Pieni karanteeni. Junassa varasin hytin ja pysyttelin siellä. En missään nimessä halunnut vaarantaa mahdollisella tartunnalla ketään enkä varsinkaan läheisiäni. Korona voi aiheuttaa pahoja oireita riskiryhmiin kuuluville. Asuin vähine tavaroineni Oulussa pari viikkoa ennen kuin järjestin muuton. Helsingin vuokrasopimuksen mukaan irtisanominen pitää tehdä kuukautaa ennen, joten yhden kuukauden vuokra piti vielä maksaa ja sen verran oli aikaa järjestää tavaroiden pakkaus, muutto sekä asunnon loppusiivous.

Muutto

Selvittelin asiaa ja löysin melkein sattumalta (Google -haku) muuttomaailma.fi -sivun, jossa voi lähettää tarjouspyynnön kymmenille muuttofirmoille. En valinnut halvinta (halpa ja hyvä jne.), vaan luotettavimmalta vaikuttavan. Suuri ja laajasti punaisista autoistaan tunnettu muuttofirma ei kai halunnut tarjota tällaista etämuutto kun hinta oli yli kaksinkertainen muihin eli pienempiin verrattuna. Joku raja hinnoissakin. Päädyin valitsemaan Green&Power S&S Oy:n hoitamaan kaiken:

- tavaroiden pakkaus, suojamateriaalit 
- asunnon siivous 
- muutokuljetus 614 km Helsingistä Ouluun 
- tavaroiden purku kahteen kerrokseen 
- muuttomiehillä (kaikki miehiä) maskit

 Kokemuksia etämuutosta

Monelta muulta, isommaltakin muuttofirmalta ei tarjottu näitä kaikkia eli etämuuttoa kokonaisuudessaan.
Muutofirma: Green & Power S&S Oy
Palvelu ja yhteydenpito 5/5 
Hinnoittelu & Laskutus: kohtuulinen 
Aika: nopea

Kaikki sujui siis hyvin, kaikki tavarat oli mukana ja hyvässä kunnossa.
Helsingin asunnon omistajan palaute: Asunto siisti ja siivottu, ei huomautettavaa.
Toki muutokuorman tultua alkoi se varsinainen työ eli  tavaroiden läpikäynti ja vienti paikoilleen. Kun melkein kaikke oli kaksi kuten aina kun kaksi aikuista muuttaa yhteen.

Jos sinulla on muutto mielessä katso: Muuttomaailma.fi 
Voin suositella: Green&Power S&S Oy:a niin etämuuttoon kuin muuhinkin muuttotöihin.
Kirjoitus ei ole tehty yhteistyössä em. tahojen kanssa, vaan on vain omia kokemuksiani muutosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti